Bitcoin Fiyatı, Orta Doğu Gerilimi ile Düştü

Orta Doğu'daki gerilimler sonucu Bitcoin %5 düşüşle 63,306 dolara gerilerken, Ethereum %8,9 kayıpla 2,937 dolara düştü. Küresel kripto piyasası %6,22 azalarak 2.29 trilyon dolar oldu.

Bitcoin Fiyatı, Orta Doğu Gerilimi ile Düştü

Küresel kripto para piyasaları, Orta Doğu'da İran'ın İsrail'e yönelik insansız hava araçları ve füzelerle gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda yaşanan gerilimlerle sarsıldı. Bitcoin, son 24 saatte yüzde 5'lik bir düşüş yaşayarak 63,306 dolara geriledi. Coinmarketcap verilerine göre, bu düşüş, Bitcoin'in Mart ayında kaydettiği tüm zamanların rekor düzeyi olan 73,750 doların oldukça altında.

Ethereum, piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alırken, son 24 saat içinde yüzde 8,9'luk bir düşüşle 2,937 dolara düştü. Bu düşüşlerle birlikte, küresel kripto para piyasasının toplam değeri de yüzde 6,22 azalarak 2.29 trilyon dolara indi.

Kripto para piyasaları, bölgelerarası siyasi gerilimlerin finans piyasalarını nasıl etkileyebileceğine dair net bir örnek teşkil etti. Analistler, yatırımcıların bu tür politik olaylara karşı duyarlılıklarının piyasa hareketlerinde belirgin rol oynadığını belirtiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi