Altında düşüş hızlandı! Hangi seviyede işlem görüyor?

Geçtiğimiz hafta sürpriz bir atakla 1.729 dolar seviyesine kadar çıkan Ons altın, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından düşüşe geçti.

Altında düşüş hızlandı! Hangi seviyede işlem görüyor?

Ons altından aldığı destekle geçtiğimiz hafta önemli dirençlerini kırmayı başaran gram altın da aynı doğrultuda düşerken TÜFE verilerinin ardından 1.000 lira seviyesinin altına geriledi. Faiz oranlarının artırılması nedeniyle düşen altın, geçtiğimiz hafta başlattığı yükseliş trendini hala sürdürmeye çalışıyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) eylül ayında yıllık bazda yüzde 8,2, aylık bazda ise yüzde 0,4 artarak, beklentilerin üzerinde yükseliş gösterdi.

ABD çalışma verilerinin açıklanmasının ardından Ons altında yaşanan düşüş Fed'in faiz kararında etkili olan enflasyon rakamları sonrası da devam etti. Gram altın ise Ons altından aldığı destekle geçtiğimiz haftaya güçlü başlasa da haftayı düşüşle kapattı. Bu süreçte 1.000 liranın üzerine çıkan gram altın, hızla 1.031 lira seviyesini yakaladı. Gram altın daha önce yakaladığı 1.040 direncinin ardından geçtiğimiz hafta beklentilerden yüksek gelen ABD istihdam verileri ve yaşanan kar satışlarıyla yaklaşık 30 liralık bir düzeltme hareketi gösterdi.

BEKLENTİNİN ÜZERİ ARTIRDI
Ekonomistler, beklentilerden yüksek gelen enflasyon verisi karşısında Amerikan Merkez Bankası Fed’in ilk toplantısında şahin bir ton kullanıp 0,75 ve üzeri bir faiz artırımına neden olabileceği ihtimali karşısında değerli metaller ve riskli piyasalara satış getirebileceği görüşünde.

ALTINDA SON DURUM
GRAM ALTIN: 987,39 TL
ÇEYREK ALTIN: 1.587 TL
YARIM ALTIN: 3.175 TL
TAM ALTIN: 6.353 TL
ONS ALTIN: 6.534 TL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler