Altın yükselişe geçti İşte piyasaları şaşırtan altın fiyatları

Son günlerce inişli çıkışlı bir grafik sergileyen altın fiyatları haftanın son işlem gününde sürpriz yaparak yükselişe geçti.

Altın yükselişe geçti İşte piyasaları şaşırtan altın fiyatları

970 TL seviyelerinde seyreden gram altın bir anda 990 TL'ye kadar çıktı. Peki haftanın son işlem gününde yükselişe geçen altın fiyatları bu seyrini sürdürecek mi? İşte canlı döviz kuru ve altın fiyatları...
Haftaya hareketli başlayan yurt içi döviz kuru ve altın piyasaları,Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB)faiz kararından sonra beklendiği gibi hareketlilik yaşanmadı.

Enflasyona rağmen faiz düşürerek küresel piyasalarda etki uyandıran MB, geçtiğimiz iki ay boyunca 100'er baz puan indirimden sonra ekim ayında da 150 bazlık bir indirme daha gitti. MB, politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 10,5'e çekti.

FAİZ KARARI PİYASALARI TETİKLEMEDİ
Merkez Bankası'nın 150 bazlık faiz indiriminden sonra piyasalarda büyük bir değişiklik yaşanmadı. Faiz kararından önce 18,58 seviyelerinde seyrede dolar 21 Ekim'de de aynı seviyelerdeki seyrini sürdürdü. Euro ise 18,20 seviyelerinde küçük bir yükselişle 21 Ekim'de 18,27'ye yükseldi.

Merkez Bankası'nın faiz indiriminden sonra yurt içi piyasalarda en fazla merak edilen altın fiyatlarında ise beklenen haretlenme yaşanmadı. 19 Ekim'de 972 TL seviyelerinde olan altın faiz kararın açıklandığı 21 Ekim'i de aynı seviyelerde kapadı.

ALTIN BİR ANDA FIRLADI!
21 Ekim'de de gün içinde aynı seviyelerde seyreden altın fiyatları haftanın son kapanışına saatler kala bir anda yükselişe geçti. Gram altın 972 TL seviyelerinde saat 22:00 itibariyle 990 TL'ye kadar dayandı.  

ALTIN ENİNDE SONUNDA YÜKSELECEK 
Peki altın fiyatlarındaki bu yükseliş devam edecek mi? Geçtiğimiz günlerde altın piyasasında yaşanan dalgalanmaları değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş, ekimin bu haftasından altının toparlanma evresine gireceğini söylemişti. Memiş, “Dolar endeksinde düşüşle birlikte bir miktar yükseliş oldu ancak yükseliş trendine geçemedi. Bunun için ons gram altının 1.680-1.705 seviyesi yukarı yönlü kırılmalı ki yükseliş trendinden bahsedelim. Altında baskılanma devam ediyor. Fed’i satın alan bir yatırımcı var. Kimi yükseliş kimi düşüş bekliyor. Gram altındaki düşüş nedeni Fed, ancak yükseliş nedenlerine bakınca pek çok faktör var. Bunlar enflasyon, resesyon ve jeopolitik riskler. Daha bunlar fiyatlanmadı.Gram altında yükseliş bekliyorum. Hem yurt içi hem de küresel piyasalarda gram altın şu an ucuz” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler