Trabzon'da YKS son prova sınavı yapılacak

Türkiye genelinde başka bir örneği olmayan ve 4. kez Trabzon’da düzenlenecek olan YKS Son prova sınavı, 12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesinde 3 oturum halinde gerçekleşecek.

Trabzon'da YKS son prova sınavı yapılacak
Trabzon Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında yapılan protokole göre, ilki 2015’te yapılan ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Üniversiteye Yolculuk Projesinin 2’nci basamağı YKS Son prova deneme sınavı 12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde KTÜ Kanuni Kampüsünde yapılacak.

Sınava katılacak öğrencilere ÖSYM sınavlarının birebir provası yaptırılacak. ÖSYM’nin yaptığı son değişiklikler de bu sayede öğrencilere aktarılacak ve 23-24 Haziran 2018’de yapılacak YKS sınavı için tecrübe kazanılmış olacak.
   
KS Son prova deneme sınavı soruları İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve KTÜ akademisyenlerinden oluşan 53 kişilik “Sınav Soru Hazırlama Komisyonu” tarafından hazırlanacak ve sınav soru kitapçıklarının basımı Karadeniz Teknik Üniversitesi matbaasında gerçekleştirilecek.
       
Türkiye genelinde başka bir örneği olmayan ve 4. kez Trabzon’da düzenlenecek olan bu sınav 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da 1.oturum (TYT) ile başlayacak ve 13 Mayıs Pazar günü 2.oturum, ardından 3.Oturum Yabancı Dil sınavı ile birlikte sona erecek.

ÖSYM kurallarının geçerli olduğu bu sınavda öğrenciler, trabzonarge.meb.gov.tr adresinden temin edecekleri sınav giriş belgesi ve kimlik kartlarıyla sınava girebilecek. Sınav günü öğrencilere verilecek olan kalem, silgi ve kalemtıraşlar da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temin edilecek. Sınav cevap anahtarı sınavdan sonra trabzonarge.meb.gov.tr yayınlanacak ve  il düzeyinde okul türleri ve ilçelere göre sınav analizleri Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ekibince yapılarak sonuçları açıklanacak.
   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim