Türkiye'deki Okullar Ramazan Bayramı Sonrası Eğitime Devam Ediyor

Türkiye'de 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen, Ramazan Bayramı ile birleşen ara tatil sonrası 8-12 Nisan'da ders başı yaptı. Eğitim, 14 Haziran 2024'te sona erecek.

Türkiye'deki Okullar Ramazan Bayramı Sonrası Eğitime Devam Ediyor

Türkiye genelinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen, Ramazan Bayramı tatili ile birleşen ikinci ara tatilin ardından 8-12 Nisan tarihlerinde tekrar ders başı yaptı.

2023-2024 eğitim öğretim yılının takvimi gereğince, öğrenciler ilk ara tatillerini 13-17 Kasım 2023 tarihlerinde geçirdi, yarıyıl tatili ise 22 Ocak ile 2 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlendi. Eğitim öğretim dönemi, 11 Eylül 2023'te başladı ve 14 Haziran 2024'te sona erecek.

Bu yılki özel durum, 8-12 Nisan 2024 tarihlerinde planlanan ikinci ara tatilin, Ramazan Bayramı tatili ile örtüşmesi oldu. Bu birleşim, öğrencilere ve öğretmenlere daha uzun bir dinlenme süresi sağladı ve tatil sonrası eğitimlerine daha dinç bir şekilde geri dönmelerine olanak tanıdı.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim-öğretim süreçlerinden en iyi şekilde yararlanmaları için gerekli tüm düzenlemeleri yapmaya devam etmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim