Telafi eğitim ne kadar sürecek, detayları neler? Bakan açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan telafi eğitimi açıklaması geldi.

Telafi eğitim ne kadar sürecek, detayları neler? Bakan açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitime ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Önemli bilgiler veren Bakan Selçuk, 'Bu programlara katılımda il kısıtlaması olmayacak. Siz neredeyseniz telafi orada... Yaz dönemini büyük oranda sosyal, duygusal ve fiziksel etkinliklere ayırdık' dedi.

Bakan Selçuk açıklamasında şunları söyledi; Öğrencilerimiz, yaz boyu Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık, İçişleri Bakanlıklarımız ile belediyelerin tesislerinden ücretsiz yararlanabilecek. Neyin, nerede, ne zaman olduğunu http://telafidebendevarim.meb.gov.tr’den paylaşacağız.

Destekleme programı için 1-8. sınıf öğrencilerimize çalışma kitapları, 1-4. sınıf öğrencilerimize tamamlayıcı çalışma yaprakları hazırladık. Bu yıl da ilkokul öğrencilerimizi “Arkadaş” kitaplarıyla buluşturacağız; merak etmesinler ödev değil.

PROGRAM 1.5 YIL SÜRECEK

Yaz dönemini büyük oranda sosyal, duygusal ve fiziksel etkinliklere ayırdık. Akademik öğrenme kayıpları için öğretmenlerimiz, belirlediğimiz kritik kazanımlar doğrultusunda sınıf düzeyinde destek programı hazırlayacaklar. Bu program, bir buçuk yıl sürecek.

#telafidebendevarım etkinliklerine katılmak isteyenler, eğitim faaliyetlerinin içerik ve materyallerine https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden yakında ulaşabilecek. Bu programlara katılımda il kısıtlaması olmayacak. Siz neredeyseniz telafi orada...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler