LYS'de canlı yayın dönemi başlıyor!

 Geçen yıl üniversite sınavlarında pilot olarak uygulanan, adaylan saatlerin içine konulan dijital kamerayla kaydetme yaygınlaşıyor. LYS'lerin yapılacağı 100 bin salonda 'kameralar' kayıtta olacak. ÖSYM'nin ilk defa geçtiğimiz yıl uyguladığı, geçtiğimiz a

LYS'de canlı yayın dönemi başlıyor!

 

Geçen yıl üniversite sınavlarında pilot olarak uygulanan, adaylan saatlerin içine konulan dijital kamerayla kaydetme yaygınlaşıyor. LYS'lerin yapılacağı 100 bin salonda 'kameralar' kayıtta olacak.
 
ÖSYM'nin ilk defa geçtiğimiz yıl uyguladığı, geçtiğimiz ay yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda da 12 bin salondaki saatlere takılan "dijital kameralar" yaygınlaşıyor.
 
Habertürk'en Sultan Uçar'ın haberine göre Bu kez önümüzdeki ay yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları'nda 100 bin 342 salon kamerayla gözlenecek. Böylece yaklaşık 1 milyon adayın sınavı da kayıt altına alınacak.
 
15 Haziran'da başlayıp 23 Haziran'da tamamlanacak 2 hafta sonunda gerçekleştirilecek 5 aşamalı sınav, böylece ilk kez kayıt altına alınacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'nı da sınavların yapılacağı salonlara kamera koyması için uyardı.
 
Demir, "Başkanlığımızca sınav güvenliğinin artırılması yönündeki tedbirler kapsamında 2012'de bazı sınav salonları ve binalara kamera uygulamasına gidilmiş ve başarılı sonuçlar alınmıştır. Bu doğrultuda 2013 yılında sınav salonlarına kamera yerleştirilmesi işleminin kapsamı genişletilmiş, dijital saate entegre kameralarla tüm sınav salonlarında sınav uygulamasının kayıt altına alınması benimsenmiştir" dedi.
 
Üniversite sınavlarının yüklenici firması Meteksan'ın sınav salonlanna dijital saatlere entegreli kameraları takabilmesi için MEB'den yardım isteyen Demir'in bu talebi üzerine MEB yurt genelinde LYS'nin gerçekleşeceği okulların yöneticilerini uyardı. Okullarda sınav öncesi kameralı saat takılması çalışması başlatıldı. Geçen yıl LYS'lere toplam 872 bin genç girmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler