KTÜ'lü kadınlardan yürüyüş

8 Mart'ta üniversiteli kadınlar sloganları ile kampüsü mora boyadı.

KTÜ'lü kadınlardan yürüyüş

Üniversiteli kadınlar önce 7 Mart günü kurdukları Kadın Meydanı’nda bir kadın şenliği gerçekleştirdi. Horonlarla halaylarla üniversiteli kadınları 8 Mart yürüyüşüne çağırdı.

8 Mart günü KTÜ İİBF kantini önünden şarkılarla yürüyüş başladı. "Kadın ve çocuk düşmanlığını durduracağız." yazılı pankart ile yapılan yürüyüşe ilgi büyüktü. Mor baretleri ile mühendis kadınlar yürüyüşe renk kattı.

Her gün artan tacize, tecavüze, çocuk istismarına ve kadın düşmanlığına karşı sloganlar atan üniversiteli kadınlar, her gün artarak büyüyen kadın dayanışmasına vurgu yaptı.  Kadınlar rektörlük önünde yaptıkları basın açıklaması ile eylemlerini sonlandırdı.

“İnadına isyan, inadına özgürlük!” diyen kadınlar sadece üniversitede değil kent meydanında da sokaklardaydı. Trabzon Demokratik Kadın Platformu’nun düzenlediği eylemde kadınlar 18.00’da Eski Nejla Hanım önünde topladılar. Alanda şarkılar söyleyip horon oynadılar. Ardından coşkulu bir şekilde yürüyüşe geçtiler. “Kadın düşmanlığını, çocuk istismarını durduracağız” pankartıyla yürüyen kadınlar, "Tacize, tecavüze, çocuk istismarına, kadın düşmanlığına  dur!" diyerek, şarkılar söyleyerek Uzun Sokak'ta yürüdüler. Yağan yağmura rağmen sokakları dolduran kadınlar Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra hep birlikte horon durdular.

KTÜ'lü kadınlardan yürüyüş

KTÜ'lü kadınlardan yürüyüş

KTÜ'lü kadınlardan yürüyüş
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim