ALES sınav giriş belgesi alma! ALES ne zaman? ALES saat kaçta?

ALES sınav giriş belgesi alma! ALES ne zaman? ALES saat kaçta? İşte detaylar...

ALES sınav giriş belgesi alma! ALES ne zaman? ALES saat kaçta?

Akademik kariyer hedefleyenler için kritik bir eşik olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), bu hafta sonu gerçekleşiyor. Yılda üç kez düzenlenen ALES'in bu yılki ilk oturumu, 21 Nisan Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. ÖSYM, adayları sınav başlangıç saatinden önce, en geç 10.00 itibarıyla sınav binalarında hazır bulunmaları konusunda uyarıyor.

Adaylar, sınav giriş belgelerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden edinebilirler. Sınav, sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşacak ve her biri adayların analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerini ölçmeyi amaçlayacak.

ALES ne zaman?

ALES/1'in sonuçları 10 Mayıs'ta açıklanacak, ve adaylar ikinci oturum için 3-12 Haziran tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekler. İkinci sınav ise 28 Temmuz'da yapılacak ve sonuçları 16 Ağustos'ta ilan edilecek.

Bu sınavlar, üniversitelerde akademik pozisyonlara başvurmak isteyen ya da yüksek lisans ve doktora programlarına girmek isteyenler için büyük önem taşıyor. Adayların sınav öncesinde gerekli tüm hazırlıkları tamamlamış olmaları ve sınav günü belirtilen saatlerde sınav yerlerinde bulunmaları gerekmektedir.

ALES SINAVA GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN ;

https://ais.osym.gov.tr

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim