2024 Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

2024 Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, İOKBS bursluluk sınavı sonuçlarını 17 Mayıs 2024 tarihinde açıklayacak. Öğrenciler ve veliler, sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi "www.meb.gov.tr" üzerinden öğrenebilirler.

İOKBS BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarına ulaşabilirler.

BURSLULUK SINAVI SONUCU EKRANI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden sonuç sorgulama ekranına ulaşmak için BURSLULUK SINAVI SONUCU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

BURSLULUK SINAVLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, Türkiye genelinde her yıl düzenlenir. Sınavı başarı ile geçen öğrenciler, belirlenen kontenjan dahilinde burs veya parasız yatılılık hakkı kazanır. Sınav, 5. sınıftan 11. sınıfa kadar olan öğrencilere yöneliktir ve sınav sonucunda burs alabilme şartlarına uygun öğrencilere burs imkanı sağlanır.

SINAV DEĞERLENDİRME SÜRECİ

İOKBS puanı, öğrencilerin sınav kağıtlarının optik okuyucularla taranması ve doğru yanıt sayıları ile yanlış yanıt sayılarının değerlendirilmesiyle hesaplanır. Her testten elde edilen doğru cevap sayısından, yanlış cevapların üçte biri düşülerek ham puanlar hesaplanır.

Bu sürecin sonunda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde sonuçlar adaylara duyurulacak ve bursluluk hakkı kazanan öğrencilere gerekli bilgilendirmeler yapılacak

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler