Türkiye'den Fransa'ya sert YPG tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama.

Türkiye'den Fransa'ya sert YPG tepkisi

Fransa'nın skandal YPG açıklamasına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında ‘diyalog, temas, arabuluculuk’ gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz. Dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir" dedi.



Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un YPG ile ilgili skandal  sözlerine Türkiye'nin tepkisi çok sert oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Türkiye’nin, SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmalar arasında ‘diyalog, temas, arabuluculuk’ gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz. Dost ve müttefik kabul ettiğimiz  ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün gerçek kimliğini gizleyemez."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya