İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 43 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldırıyor. Son 24 saatte 43 ölü, 64 yaralı. Batı Şeria'da 12 gözaltı, toplamda 8,455. Refah'a kara saldırısı planlanıyor, 1,5 milyon yerinden edildi.

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 43 Kişi Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana süregelen saldırılarında ölü ve yaralı sayısının arttığını duyurdu. Son 24 saat içinde yapılan hava saldırılarında 43 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği ve 64 kişinin yaralandığı bildirildi. Böylece, saldırıların başladığı günden bu yana ölenlerin sayısı 34,305'e, yaralıların sayısı ise 77,293'e yükseldi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli noktalarına yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gece boyunca yapılan hava, kara ve deniz saldırılarında birçok bölge hedef alındı. Vadi Gazze Köprüsü, Nusayrat Mülteci Kampı, El-Beled el-Kadim Camii ve El-Cenine semti gibi yerleşim yerlerine yapılan saldırılarda çok sayıda sivil zarar gördü.

israilin-gazzeye-saldirilari-devam-ediyor-son-24-saatte-43-kisi-hayatini-kaybetti.webp

Ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail askerlerinin baskınları devam etti. Tulkerim, Ramallah, El Halil ve Kudüs'te düzenlenen operasyonlarda en az 12 kişi, aralarında bir çocuk ve eski tutukluların da bulunduğu, gözaltına alındı. Bu baskınlar sonucunda Batı Şeria'da gözaltına alınanların sayısı 8,455'e ulaştı.

İsrail Savaş Kabinesi, Gazze'nin güneyinde yer alan ve şiddetli saldırılara maruz kalan Refah kentine olası bir kara saldırısını görüşmek üzere Tel Aviv'de toplandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası uyarılara rağmen Refah'a yönelik saldırı planlarını onayladığını ve saldırının çok yakında başlayacağını açıkladı.

israilin-gazzeye-saldirilari-devam-ediyor-son-24-saatte-43-kisi-hayatini-kaybetti-001.webp

Bu süreçte, Gazze'nin büyük bölümü yerinden edildi ve pek çok sivil, iddia edilen güvenli bölgelerden biri olan Refah'a sığındı. Ancak yeterli konut ve altyapının olmaması, burada yaşayanların sayısının 1,5 milyona çıkmasına neden oldu. Refah kentine yönelik artan saldırılar, sivillerin durumunu daha da zorlaştırıyor ve Gazze Şeridi'nde güvenli bir sığınak bulunmaması endişelerini artırıyor.

israilin-gazzeye-saldirilari-devam-ediyor-son-24-saatte-43-kisi-hayatini-kaybetti-002.webp

israilin-gazzeye-saldirilari-devam-ediyor-son-24-saatte-43-kisi-hayatini-kaybetti-003.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya