Dışişleri Bakanlığı'ndan Şili'nin 1915 Olayları Kararına Tepki

Dışişleri Bakanlığı, Şili Temsilciler Meclisi'nin 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan kararını reddetti. Kararın tarihi yargılama yetkisine sahip olmadığı ve uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Şili'nin 1915 Olayları Kararına Tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Şili Temsilciler Meclisi'nin 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıma kararına sert bir tepki gösterdi. Bakanlık, dün yapılan oylama sonucu kabul edilen kararın hukuki bir geçerliliği olmadığını ve parlamentoların tarihi olayları yargılama yetkisinin bulunmadığını vurguladı.

Yapılan yazılı açıklamada, "Şili Temsilciler Meclisi'nin aldığı karar, soykırım suçunun yalnızca yetkili mahkemeler tarafından belirlenebileceğini öngören 1948 Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ne de aykırıdır." ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, Şili parlamentosunun bu tür kararlarının uluslararası hukuk açısından yok hükmünde olduğunu ve tarihi olaylara dair kararların mahkemeler tarafından verilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya