Su sporları şampiyonasında ölümden döndü

ABD'li yüzücü Anita Alvarez, 2022 FINA Dünya Şampiyonası sırasında havuzda bayıldı.

Su sporları şampiyonasında ölümden döndü

Macaristan'daki su sporları şampiyonasında ABD'yi temsil eden Anita Alvarez gösterisi sırasında bir anda bayıldı. Havuzun dibine doğru batan genç kadını kurtarmak için antrenörü suya atladı. Hastaneye kaldırılan kadının durumunun iyi olduğu belirtildi.
Alvarez'i kurtarmak için atlayan teknik direktör Andrea Fuentes, yüzücünün sağlık durumunun şu anda "çok iyi" olduğunu söyledi.
Çarşamba günü 2022 FINA Dünya Şampiyonasında ABD Takımı yüzücüsü Anita Alvarez solo serbest final sırasında bayılırken korkunç bir an yaşandı. Alvarez, antrenörü Andrea Fuentes'in onu kurtarmak için suya atlamasından önce havuzun dibine battı.
Su sporları şampiyonasında ölümden döndü
Fuentes, İspanyol spor gazetesi MARCA'ya yaptığı açıklamada, "Büyük bir korkuydu. Cankurtaranlar yapmadığı için atlamak zorunda kaldım. Korktum çünkü nefes almadığını gördüm ama şimdi durumu çok iyi" dedi.

Sağlık ekipleri havuzdan çıkartılan Alvarez'e müdahele etti. Yüzücünün durumunun iyi göründüğü belirtildi. Korku dolu anlarda Anita Alvarez'in takım arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Alvarez'in antrenörü genç kadının yarın yapılacak solo müsabakalara katılmak için bugün dinleneceğini söyledi. Öte yandan Alvarez, bayılmasının nedenini bulmak için önümüzdeki birkaç gün içinde testlerden geçecek.
Su sporları şampiyonasında ölümden döndü

25 yaşındaki Alvarez, Dünya Şampiyonasına üçüncü yolculuğunda madalya için yarışıyordu. Podyumu göremedi ve yarışmayı yedinci bitirdi. Japon yüzücü Yukiko Inui altın, Marta Fiedina Ukrayna gümüş, Evangelia Platanioti Yunanistan bronz madalya kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya