Rusya KKTC'yi tanıyacak mı? Flaş karar

Rusya, KKTC'yi tanıma yolunda ilk adımı attı.

Rusya KKTC'yi tanıyacak mı? Flaş karar

Rusya merkezli haber ajansı TASS'a konuşan bir yetkili, çok yakında Lefkoşa'nın kuzey kesiminde konsolosluk hizmeti verileceğini söyledi. Moskova yönetiminin bu hamlesi "KKTC'yi tanıma yolunda ilk adım" olarak yorumlandı.

Rusya merkezli TASS haber ajansı, Moskova yönetiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konsolosluk açma kararı aldığını dünyaya duyurdu. Rusya'nın geniş yankı uyandıran bu kararı KKTC'yi tanıma yolunda ilk adım olarak yorumlandı.

"ÇALIŞMALAR DÜZENLİ ŞEKİLDE YAPILACAK"

Rusya'nın GKRY Büyükelçiliğinden bir yetkili, "Çok yakın bir zamanda Lefkoşa şehrinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Çalışmalar düzenli şekilde yapılacak" açıklamasında bulundu.

KONSOLOSLUK ADIMI NE ANLAMA GELİYOR?

Söz konusu adımın, Rusya'nın Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşayan Rus vatandaşlarına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmek için atılacağına işaret eden yetkili, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa'nın uzun süredir Kıbrıs'ın kuzeyine yönelik konsolosluk hizmetleri verdiğini kaydetti.

50 BİNDEN FAZLA RUS YAŞIYOR

Rusya'nın konsolosluk açma kararı kamuoyunda "KKTC'yi tanıma yolunda ilk adım" olarak yorumlandı. Elde edilen verilere göre Ada'nın kuzeyinde 50 binden fazla Rus vatandaşı yaşıyor.

Kaynak:Haberler

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya