Özbekistan'dan Türklere sınır dışı

Namaz kılmaya izin verme, işyerişnde kuran ve dini, kitap bulundurma ve benzeri çağdışı  suçlamalarla Vergi kacırma gerekcesıyle sekiz Türk işadamini sınırdışı eden Diktatör Özbek yönetimi özbek devlet televizyonunda işadamlarını aşırı dinci ve terrorist

Özbekistan'dan Türklere sınır dışı

Namaz kılmaya izin verme, işyerişnde kuran ve dini, kitap bulundurma ve benzeri çağdışı  suçlamalarla Vergi kacırma gerekcesıyle sekiz Türk işadamini sınırdışı eden Diktatör Özbek yönetimi özbek devlet televizyonunda işadamlarını aşırı dinci ve terrorist olarak gösterdi.

Türk işadamları, üç yıl hapis ve en az 15 bin dolar para cezasına mahkum edildi.

Demir Süpermarket maskeli askerler tarafından Ekim 2010 da Turkuaz Alış Veriş Merkezi de 3 mart 2011 de silahlı 500 maskeli görevliler tarafından  yağmalandıyağmalandı.

 Hiç bir yasal açıklama ve karar bulunmuyor. Marketlerin 10 türk yöneticisi kayıp. Turkuaz 12 yıldır Demir supermarket de 17 senedir özbekistands hizmet veriyordu. Turkuaz gurubunun Smewrkand şubesini Sağlık bakanı recap akdağ açmıştı.

Yaklaşık 100 civarında türk firmasının mallarına el konulmasından dolayı özbekler birliği işadamlarıyla irtibata geçerek dava açmaya hazırlanıyor. Özbekelr birliği kurucu başkanı adem çevik2in yaptığı açıklamada. 11-12-13 mayısta tüm dünyada dictator kerimovu devirmek için eylemler yapılacağını ve andican katliamındaki sorumluluğundan dolayı insanlığa karşı savaştan kerimovun yargılanması için dava açacaklarını belirtti.

Özbekistan’daki Türk yatırımcılar ve çalışanları Türkiye’den gerekli desteğin verilmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Yurtdışındaki vatandaşlarımıza karşı duyarlı olduğu bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililerin biran önce Özbekistan ile ilgili gerekli girişimi yapmaları gerekmektedir. Yoksa Özbekistan’daki vatandaşlarımızın sesiz çığlığı yerini öfkeye bırakacak. Hukuk tanımaz Özbekistan yönetimi vatandaşlarımızı mağdur etmeye devam edecektir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya