Nikaragua, Almanya'yı Filistin için Uluslararası Adalet Divanı'na Taşıdı

Nikaragua, Almanya'yı Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in Gazze'deki eylemlerine destek vermekle suçladı. Lahey'deki dava, siyasi ve askeri yardım konularını ele alıyor, Filistin destekçileri mahkeme önünde toplandı.

Nikaragua, Almanya'nın İsrail'e Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerinde destek verdiği iddiasıyla Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) dava açtı. Bu dava, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği eylemlere yönelik siyasi, mali ve askeri destek konularını merkeze alıyor. Nikaragua, Almanya'nın bu destekleri ile Filistin halkının maruz kaldığı zulme ortak olduğunu öne sürüyor.

Davanın ön duruşması bugün başladı ve Nikaragua'nın iddialarını sunması bekleniyor. Almanya'nın savunmasını ise 9 Nisan'da yapması planlanıyor. Duruşmaların halka açık olacağı ve Nikaragua'nın, dava sonuçlanıncaya kadar Almanya'ya yönelik geçici tedbirler talep ettiği belirtildi.

UAD önünde toplanan Filistin destekçileri, "İsrail, Gazze’de ne yaptığını biliyoruz" ve "Filistinliler için adalet" yazılı pankartlar taşıyarak duruma dikkat çekti.

Nikaragua, Almanya'nın uluslararası hukuk kurallarını ihlal etmekle suçluyor ve Birleşmiş Milletler'in Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) fonlarının kesilmesine katkıda bulunarak İsrail'in Gazze'deki eylemlerini kolaylaştırdığını iddia ediyor.

Nikaragua'nın talep ettiği tedbirler arasında, Almanya'nın İsrail'e askeri destek sağlamayı durdurması, silahların soykırım için kullanılmamasını sağlama, uluslararası insancıl hukuk yükümlülüklerini yerine getirme, UNRWA'nın finansmanının devam ettirilmesi ve soykırım ile insan hakları ihlallerini önlemeye yönelik eylemler bulunuyor. Bu adımlar, Nikaragua'ya göre, Filistin halkının korunmasına ve uluslararası hukukun sağlam bir şekilde uygulanmasına katkı sağlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya