Moskova'daki terör saldırısının detayları ortaya çıktı!

Rusya'nın Moskova şehrinde gerçekleşen terör saldırısında failler, salonu yakmak için özel sıvı kullandığı ortaya çıktı.

Moskova'daki terör saldırısının detayları ortaya çıktı!

Moskova'nın ünlü konser mekanı Crocus City Hall'a gerçekleştirilen ve IŞİD tarafından üstlenilen silahlı saldırı, 150 kişinin ölümüyle sonuçlandı.

Olay sonrası yapılan soruşturmalar, saldırganların planlarını ve kullandıkları yöntemleri detaylı bir şekilde ortaya çıkarıyor. Saldırıda, teröristlerin ateşli silahların yanı sıra, konser salonunu ateşe vermek amacıyla özel bir yanıcı sıvı kullandıkları belirlendi.

moskova-daki-teror-saldirisinda-failler-her-adimi-16973579-884-m.jpg

Rusya'daki yetkililerin açıklamasına göre, olayda yaşamını yitirenlerin büyük bir kısmı ateşli silah yaralanmaları ve yangın nedeniyle zehirlenme sonucu öldü. Teröristlerin, içeride bulunan yaralılar da dahil olmak üzere, binayı büyük bir yangına sürüklemek için yanıcı madde kullandıkları tespit edildi. Ayrıca, saldırganların rastgele açtıkları ateş ve çıkardıkları yangın sonucu, konser salonunun çatısında alevler yükseldi ve kısa sürede çöktü.

moskova-daki-teror-saldirisinda-failler-her-adimi-16973579-8483-m.jpg

Olay yerinde yapılan incelemelerde, teröristlerin otomatik silahlar kullandığı ve bu silahlarla birlikte mühimmatın, Rusya Soruşturma Komitesi uzmanları tarafından bulunarak ele geçirildiği belirtildi. Toplanan kanıtlar üzerinde yapılan balistik, genetik ve parmak izi analizleri, soruşturmanın derinleştirilmesinde kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler