İsrail'in Gazze'deki UNRWA Yardım Merkezine Saldırısı: 5 Ölü

İsrail'in Gazze'nin Refah şehrindeki UNRWA yardım merkezini bombalaması sonucu 5 Filistinli öldü. Saldırılar, Ramazan boyunca da sürerken, Filistin Sağlık Bakanlığı yaralılar olduğunu bildirdi.

İsrail'in Gazze'deki UNRWA Yardım Merkezine Saldırısı: 5 Ölü

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah şehrinde, Birleşmiş Milletler'e bağlı Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından işletilen bir yardım dağıtım noktasına düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ramazan ayı boyunca da devam eden saldırılar kapsamında, İsrail ordusunun ayrım yapmaksızın Gazze Şeridi geneline yönelik operasyonları sürüyor. Özellikle Refah kentindeki UNRWA merkezinin hedef alınması, bölgedeki insani durumun daha da kötüleşmesine yol açtı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı ve 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. UNRWA Sözcüsü Juliette Touma ise yaşananları teyit ederek, Refah'ta bulunan bir UNRWA yardım depo ve dağıtım merkezinin vurulduğunu doğruladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya