İsrail, Gazze Şeridi'ne 70 ton bomba attı

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 70 bin ton patlayıcı kullandı.

İsrail, Gazze Şeridi'ne 70 ton bomba attı

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'de başlayan çatışmalarda sivillere ait evlere 70 bin ton bomba bıraktığı bildirildi. Gazze Hükümeti Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in bölgede işlediği ihlaller detaylandırıldı. İsrail'in 19 farklı savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediği belirtilirken, bu suçlar arasında kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu yaklaşık 30 bin kişinin kasten öldürülmesi, 2 bin 600 kişinin alıkonulması veya esir edilmesi gibi eylemler öne çıktı.

İsrail askerlerinin, Ez-Zeytun, Şeyh Rıdvan ve En-Nasr mahalleleri ile El-Megazi Mülteci Kampı ve Gazze'nin batı bölgesindeki sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı, sivil hedeflere yönelik yüz binlerce saldırı düzenlediği aktarıldı. Açıklamada, hastaneler, okullar, camiler, kiliseler ve çeşitli sivil kuruluşların hedef alındığı belirtildi.

İsrail'in ayrıca binlerce kadın ve çocuğu soyunmaya zorlayarak aşağıladığı, Gazze'nin kuzeyi başta olmak üzere tüm bölgede ablukayı sıkılaştırdığı ve aç bırakmayı bir savaş yöntemi olarak kullandığı ifade edildi. Filistinlilerin evlerini terk etmeye zorlandığı, alıkonulmaları sırasında veya evlerinden yaklaşık 300 milyon şekel değerinde nakit para, altın, mücevher ve değerli eşyaların çalındığı vurgulandı.

Altyapıya yönelik ihlaller kapsamında, 500'den fazla cami ve kilise ile 300'den fazla üniversite ve okulun yıkıldığı, 360 binden fazla konutun zarar gördüğü, 35 hastaneden 31'inin hizmet dışı bırakıldığı kaydedildi. İsrail'in ayrıca yasaklı fosfor bombası ve misket bombası da dahil olmak üzere, geniş alanları yerle bir eden bombalar kullandığı, 200'ü aşkın arkeolojik ve tarihi alanı yok ettiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler