İran, İsrail ile Bağlantılı Olduğu İddia Edilen Portekiz Bandıralı Yük Gemisine El Koydu

İran Devrim Muhafızları, Basra Körfezi'nde İsrail ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği Portekiz bandıralı "MSC Aries" yük gemisine el koydu. Gemi, UAE'den Hindistan'a gidiyordu.

İran, İsrail ile Bağlantılı Olduğu İddia Edilen Portekiz Bandıralı Yük Gemisine El Koydu

İran'ın önde gelen haber kaynaklarından Tesnim Haber Ajansı'nın raporlarına göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu, Basra Körfezi'nde İsrail ile bağlantılı olduğunu öne sürdüğü bir Portekiz bandıralı yük gemisine el koyma eylemini gerçekleştirdi. Olayın gerçekleştiği bölge, stratejik önemiyle bilinen Hürmüz Boğazı'nın yakınları olarak belirtildi.

El konulan geminin adı "MSC Aries" olarak açıklanırken, geminin Londra merkezli "Zodiac Maritime" şirketine ait olduğu ve bu şirketin İsrailli iş adamı Eyal Ofer tarafından yönetildiği ifade edildi. İsrail ordu radyosu da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan geminin büyük bir kısmının İsrail'e ait olabileceğini belirtti.

Geminin, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Hindistan'a doğru seyir halinde olduğu sırada bu olayın yaşandığı kaydedildi. Ancak olaya ilişkin daha fazla detay verilmedi. Gelişmelerin ardından bölgedeki deniz güvenliği ve uluslararası ticaret yollarının güvenliği konusunda endişeler artmış durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya