Güçlü Yağışlar Körfez Bölgesini Vurdu: Sel Felaketleri ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Körfez bölgesindeki şiddetli yağışlar Umman, BAE, Bahreyn ve Yemen'de sel felaketlerine yol açtı. Kurtarma operasyonları sürüyor, birçok kişi tahliye edildi.

Güçlü Yağışlar Körfez Bölgesini Vurdu: Sel Felaketleri ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Körfez bölgesinde son günlerde yaşanan şiddetli yağışlar, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Yemen'de hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağışlar, sel felaketleri ve geniş çapta hasara yol açtı.

Umman'da Durum ve Kurtarma Çabaları

Umman Ulusal Acil Durum Yönetimi Komitesi, yoğun sağanakların etkisinin azaldığını duyurdu. Ancak, hasarın giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Ülke genelinde 1630 kişi kurtarıldı, 630 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Polis helikopterleri tarafından yapılan 202 arama kurtarma uçuşuyla birçok vatandaş yardım aldı. ONA ajansının haberine göre, 19 kişi hayatını kaybetti ve 4 kişi kayıp olarak raporlandı. Ayrıca, 14-17 Nisan tarihlerinde etkili olan sağanaklar sırasında 49 baraj 179 milyon metreküp su tutarak sel felaketlerine karşı koruma sağladı.

BAE ve Uçuşlar Üzerindeki Etkiler

BAE'de, İçişleri Bakanlığı olumsuz hava koşullarının etkisini kaybettiğini açıkladı. Sivil savunma ekipleri kapanan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor. Fly Dubai, hava koşullarının düzelmesiyle uçuşlara yeniden başlandığını duyurdu. Ulusal Meteoroloji Merkezi, son 24 saatte bölge tarihindeki en yüksek yağış miktarının kaydedildiğini bildirdi.

Bahreyn ve Yemen'deki Durum

Bahreyn'de de şiddetli yağışlar sonrası zarar tespiti ve vatandaşların zararlarının karşılanması için çalışmalar devam ediyor. Meteoroloji Müdürü Halid Yasin, 15-16 Nisan'da ülkede etkili olan gök gürültülü sağanakların ciddi etkiler bıraktığını ifade etti.

Yemen'de ise Hadramevt bölgesinde sel felaketleri bir vatandaşın ölümüne neden oldu. Bölgedeki yollar kapandı, elektrik ve su şebekelerinde kesintiler yaşandı. Araçlar sel sularına kapıldı ve bölge valisi, eğitime ara verileceğini duyurdu.

Körfez bölgesindeki ülkeler, şiddetli yağışların yol açtığı bu olağanüstü duruma karşı mücadelelerini sürdürürken, vatandaşların güvenliği ve altyapının iyileştirilmesi öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya