Gazze'deki Çocuk Kayıpları Dünya Savaş Kayıplarını Geçti

BM'nin UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, İsrail saldırıları sonucu Gazze'de ölen çocuk sayısının son 4 yılda dünya genelinde savaşlarda ölen çocuklardan fazla olduğunu açıkladı.

Gazze'deki Çocuk Kayıpları Dünya Savaş Kayıplarını Geçti

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda hayatını kaybeden çocukların sayısının son dört yılda dünya genelinde savaşlarda ölen çocukların toplamından daha fazla olduğunu belirtti. Lazzarini bu bilgiyi, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

7 Ekim'den itibaren Gazze'de yaşanan çatışmalarda ölen çocuk sayısını "sarsıcı" bulan Lazzarini, bu durumu "çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş" olarak nitelendirdi ve çocukların gelecekleri üzerine yapılan bir mücadelenin parçası olduğunu ifade etti.

UNRWA Genel Komiseri, BM ve Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan verilere dayanarak, 7 Ekim'den 29 Şubat'a kadar Gazze'de öldürüldüğü rapor edilen çocuk sayısını ve son dört yılda savaşlarda öldürülen çocukların sayısını içeren bir grafik paylaştı. Grafik, son dört yıldaki savaşlarda öldürülen çocuk sayısının 12 bin 193 olduğunu, Gazze'de ise bu sayının 12 bin 300'ün üzerine çıktığını gösteriyor.

Lazzarini'nin açıklamaları, uluslararası toplumu harekete geçmeye ve Gazze'deki çocuklar için derhal bir ateşkes sağlanması çağrısında bulunmaya davet ediyor. Bu trajik durum, savaşın çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisine dair dünya genelindeki farkındalığı artırma potansiyeline sahip.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya