Gazze Şeridi'nde İnsani Yardım Bekleyen Siviller Hedef Alındı: Ölü ve Yaralılar Var

Gazze'de İsrail drone saldırıları, yardım bekleyen sivilleri hedef aldı; çok sayıda ölü, yaralı var. Ürdün, abluka altındaki Gazze'ye havadan yardım indirdi. Ölü ve yaralı sayısı 110 bini aştı.

Gazze Şeridi'nde İnsani Yardım Bekleyen Siviller Hedef Alındı: Ölü ve Yaralılar Var

Gazze Şeridi'nde, insani yardım malzemelerinin ulaşmasını bekleyen Filistinli siviller, İsrail ordusunun insansız hava araçları tarafından gerçekleştirilen saldırıların hedefi oldu. Gazze'nin çeşitli noktalarında, aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi, yardım tırlarının varışını beklerken saldırıya uğradı.

Yerel sağlık kaynakları, doğudaki Kuveyt Kavşağı ve batıdaki Nabulsi Kavşağı'nda meydana gelen olaylarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu bildirdi. Yaralılar, acil tıbbi müdahaleler için Gazze'nin Şifa Hastanesine taşındı. Hastaneye getirilen birçok kişinin durumunun ağır olduğu ve yetersiz tıbbi imkanlar nedeniyle tedavilerinin güçlük çektiği kaydedildi.

İsrail ordusu, bu olaya dair henüz bir açıklama yapmazken, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların kesin sayısı hakkında bilgi verilmedi. Daha önce, yardım malzemesi bekleyen sivillere yönelik benzer saldırılarda 100'den fazla kişi ölmüş, 786 kişi yaralanmıştı.

Bu arada, Ürdün, Gazze'nin kuzeyine "dost ve kardeş ülkeler" ile koordineli olarak havadan insani yardım malzemeleri indirdiğini duyurdu. Açıklamaya göre, Mısır, ABD, Fransa ve Belçika ile işbirliği içinde 10 ayrı indirme gerçekleştirildi. Ürdün'ün, 7 Ekim'den bu yana bölgeye 35 kez havadan yardım gönderdiği bildirildi.

İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de yaşanan insanlık dramı giderek derinleşiyor. 7 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda ölü, yaralı ve kayıp sayısı 110 bini aşarken, bölgedeki sağlık sistemi çökmüş durumda. Hastaneler ve sağlık merkezleri hizmet dışı kalmış, binlerce kişi tedavi olmak için yurt dışına çıkmayı bekliyor. Ayrıca, Gazze'deki nüfusun büyük bir kısmı saldırılar nedeniyle yerinden edilmiş durumda.

İsrail'in devam eden ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan gıda ve su kıtlığı nedeniyle açlık ve susuzluktan ölenlerin sayısı da artıyor. Birleşmiş Milletler, bölgedeki 2,2 milyon kişinin ciddi bir kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıda bulundu. Gazze'de yaşayanlar, hayatta kalmak için hayvan yemlerini öğütmek zorunda kalıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler