Flaş! ABD ve Rusya arasında Duma krizi: ABD gemisi Suriye'ye gidiyor

ABD ile Rusya, Suriye'nin Duma kentinde yaşanan kimyasal saldırı olayı nedeniyle karşı karşıya geldi.

Flaş! ABD ve Rusya arasında Duma krizi: ABD gemisi Suriye'ye gidiyor
ABD ile Rusya arasında yaşanan kimyasal saldırı olayı zirve yaptı. Rusya'nın kimyasal saldırı olmadığına yönelik açıklamasının ardından ABD'den sert bir karşılık gelmişti. ABD'den gelen 'Karşılık vereceğiz' mesajının ardından ABD gemisi Suriye'ye hareket etti. Rusya ile savunmaya geçerek jetlerini havalandırdı. 

60 adet Tomahawk taşıyan ABD destroyeri Donald Cook'un Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılarak Suriye karasularına yaklaştığı ve Rus uçaklarının gemiyi 4 defa alçak uçuş ile taciz ettiği öne sürüldü.

ABD'ye ait Donald Cook isimli destroyerin Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılarak Suriye karasularına yaklaştığı öne sürüldü. "Arleigh Burke" sınıfı Donald Cook (DDG-75) adlı füze destroyeri, Tartus'un 100 kilometre açığına kadar geldği ve gemide 60 adet Tomahawk füzesi olduğu iddia edildi.

Rus uçaklarının gemiyi 4 defa alçak uçuş ile taciz ettiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

BM'DE TANSİYON YÜKSEK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'nin Duma kentinde yaşanan kimyasal saldırıyı görüşmek üzere toplandı. Toplantıda ABD ve Rusya temsilcileri arasında sert tartışmalar yaşanıyor.

ABD'nin BM temsilcisi Nikki Haley karar ne olursa olsun saldırıya karşılık verileceğini söyledi.

Devamı gelecek...

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya