Finlandiya'da Okul Saldırısı: Vantaa'da 13 Yaşındaki Öğrenci 3 Kişiyi Yaraladı

Finlandiya'nın Vantaa kentindeki Viertola İlköğretim Okulu'nda 13 yaşındaki bir öğrenci tarafından yapılan silahlı saldırıda 3 öğrenci yaralandı. Saldırgan hızla yakalandı, okulda tehlike sona erdi.

Finlandiya'da Okul Saldırısı: Vantaa'da 13 Yaşındaki Öğrenci 3 Kişiyi Yaraladı

Finlandiya'daki Viertola İlköğretim Okulu'nda meydana gelen silahlı saldırıda üç öğrenci yaralandı. Polis, 13 yaşındaki bir öğrencinin saldırgan olduğunu ve olayın ardından hızla gözaltına alındığını açıkladı. Olay, Finlandiya'nın güneyindeki Vantaa kentinde gerçekleşti.

Polisin verdiği bilgilere göre, saldırı sabah saatlerinde okulda gerçekleşti. Okulda bulunan 800 öğrenci ve 90 öğretmen, olayın ardından güvenlik nedeniyle okul içerisinde tutuldu. Yerel yetkililer, kent sakinlerine bölgeden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Olay yerine hızla ulaşan polis güçleri, saldırganın diğer öğrencilere daha fazla zarar vermesini önleyerek durumu kontrol altına aldı. Yaralanan öğrenciler hemen hastaneye kaldırıldı.

Viertola İlköğretim Okulu Müdürü, yaşanan olayın ardından bir saatlik bir süreç sonrasında, öğrenci ve personelin güvende olduğunu ve tehlikenin geçtiğini duyurdu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, eğitime bir süre ara verildiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler