Endonezya'nın Kuzeyindeki Ruang Yanardağı Patladı: 11 Binden Fazla Kişi Tahliye Ediliyor

Endonezya'nın kuzeyindeki Ruang Yanardağı'nda patlama oldu; 11 binden fazla kişi tahliye ediliyor. BPBD, acil durum ilan etti, iletişim ağları zarar gördü, tsunami uyarısı yapıldı.

Endonezya'nın Kuzeyindeki Ruang Yanardağı Patladı: 11 Binden Fazla Kişi Tahliye Ediliyor

Endonezya'nın kuzeyinde yer alan Ruang Yanardağı'nda meydana gelen şiddetli volkanik patlamalar sonucunda, bölge sakinleri acil olarak tahliye ediliyor. Bernama haber ajansının raporlarına göre, son 24 saat içinde en az beş büyük patlama kaydedildi ve bu durum bölgedeki durumu tehlikeli hale getirdi.

Endonezya Ulusal Afet Merkezi (BPBD) Sözcüsü Abdul Muhari tarafından yapılan açıklamaya göre, patlamalar sonucu 11 binden fazla kişinin güvenli bölgelere taşınması kararı alındı. Muhari, ayrıca bölgede 29 Nisan'a kadar sürecek bir "acil durum" ilan edildiğini belirtti.

Volkanın etkisiyle yayılan küller, iletişim ağlarında ciddi hasarlara yol açtı. Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Afet Merkezi, yanardağın etkinliğini en yüksek uyarı seviyesi olan 5'e yükseltti ve olası bir tsunami riskine karşı uyarıda bulundu. Yetkililer, bölge sakinlerini ve turistleri yanardağın çevresindeki 6 kilometrelik tehlike alanına girmemeleri konusunda uyardı ve herkesi bu tehlikeli duruma karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya