Dünya şokta! Slovakya Başbakanı'na suikast girişimi

Slovakya Başbakanı Robert Fico, suikast girişimine uğradı.

Dünya şokta! Slovakya Başbakanı'na suikast girişimi

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan 59 yaşındaki Başbakan'ın sağlık durumuyla ilgili ise, hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğu ancak hayati tehlikesinin olduğu açıklandı.

Slovakya'da kabine toplantısının ardından silah sesleri duyuldu. Saldırıda Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun vurulduğu bildirildi.

Olay, başkent Bratislava'nın yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında meydana geldi.

Saldırgan tarafından dört el ateş edilirken, bir kurşun Başbakan Fico'ya isabet etti. 59 yaşındaki Başbakan için ambulans helikopter gönderildi. Hastane sözcüsü, Başbakan'ın hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğunu açıkladı.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Hükümet, Başbakan'ın hayati tehlikesi bulunduğunu duyurdu.

Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová saldırıyı 'barbarca' olarak tanımlayıp kınarken, Başbakan Fico'nun sağlığına kavuşacağına inandığını belirtti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Romanya Başbakanı Ciolacu ve Çekya Başbakanı Fiala olayın şoke edici olduğunu ve Başbakan Fico'ya sağlık dilediğini açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen ve Ukrayna lideri Zelenskiy saldırıyı kınarken, Polonya Başbakanı Tusk da iyi dileklerinin Başbakan ile olduğunu bildirdi.

Almanya, siyasette şiddete yer olmadığını bildirerek Başbakan'a sağlık diledi.

Kaynak:Habertürk

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler