DSÖ Lideri Ghebreyesus, Gazze'deki Trajediye Tepki Gösterdi! "Öfke Duyuyoruz"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, İsrail'in Gazze'ye saldırısında WCK çalışanlarının ölümüne öfke belirtti, ateşkes ve yardım çalışanlarının korunması çağrısında bulundu.

DSÖ Lideri Ghebreyesus, Gazze'deki Trajediye Tepki Gösterdi! "Öfke Duyuyoruz"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de yaşanan trajediye sert bir tepki gösterdi. İsrail'in Deyr el-Balah bölgesine düzenlediği son saldırıda, ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkezi Mutfağı'na (WCK) ait 7 çalışanın yaşamını yitirmesi üzerine Ghebreyesus, sosyal medya üzerinden duygularını paylaştı.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Gazze'de insani yardım çalışanlarının öldürülmesinden öfke duyuyoruz. Ateşkes tesis edilene kadar daha kaç hayat kaybedilecek?" diyerek, olayın yarattığı derin üzüntüyü dile getirdi. DSÖ Genel Direktörü, güvenliğin sağlanmasının, bölgeye hayat kurtaran yardımların ulaştırılması için temel bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Ghebreyesus, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletirken, Gazze'deki insani yardım çalışanlarının korunması için uluslararası topluma çağrıda bulundu. DSÖ liderinin bu açıklaması, bölgedeki insani duruma dikkat çekerek, uluslararası toplumu harekete geçmeye davet ettiği bir çağrı olarak kabul ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya