Avustralya'nın Sydney Kentindeki Alışveriş Merkezinde Korkunç Bıçaklı Saldırı: 5 Ölü

Sydney'deki Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde gerçekleşen bıçaklı saldırıda 5 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Polis, saldırganın tek başına hareket ettiğini ve tehdidin sona erdiğini açıkladı.

Avustralya'nın Sydney Kentindeki Alışveriş Merkezinde Korkunç Bıçaklı Saldırı: 5 Ölü

Yeni Güney Galler polisi, Sydney'in doğusunda bulunan Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde meydana gelen trajik bıçaklı saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını duyurdu.

Olay, yerel saatle 16.00 sıralarında gerçekleşti. İlk raporlara göre, bir saldırgan alışveriş merkezine girerek rastgele kişilere saldırdı. Olay yerine hızla intikal eden acil durum ekipleri, aralarında 9 aylık bir bebeğin de bulunduğu yaralıları hastaneye kaldırdı.

Polis Komiseri Anthony Cooke, düzenlediği basın toplantısında, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu belirtti. Cooke, saldırganın ölümü üzerine herhangi bir tehdidin olmadığını ve saldırganın tek başına hareket ettiğini doğruladı. Ayrıca, saldırganın 15.10 civarında alışveriş merkezine girip, kısa bir süre sonra çıktıktan sonra 10 dakika içinde geri dönerek 9 kişiyi daha hedef aldığını açıkladı.

Olay yerinde bulunan bir polis memuru saldırganı durdurmak isterken bıçakla yaralandı. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, bir sosyal medya platformundaki X hesabından yaptığı açıklamada, federal polisin kendisini olay hakkında bilgilendirdiğini ve saldırıdan etkilenenlerin acılarını hissettiğini belirtti. Başbakan, olayın ardından ulusal birlik mesajları vererek, etkilenen herkes için destek ve dayanışma çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya