Antarktika'da gizli bir yaşam alanı keşfedildi

Antarktika'da yüzlerce metre yüksekliğindeki katedral benzeri bir mağarada karides benzeri canlıların olduğu "gizli bir yaşam alanı" keşfedildi.

Antarktika'da gizli bir yaşam alanı keşfedildi

Yeni Zelanda`dan bir bilim insanı ekibi, Antarktika`daki Ross Buz Rafı`nın merkeze yüzlerce kilometre uzaklıktaki bir bölgesinde buz tabakasının 500 metre altını inceledi.

Çalışmayı Wellington, Auckland ve Otago`daki çeşitli üniversitelerden bilim insanları, Ulusal Su ve Atmosfer Enstitüsü`nden araştırmacılarla işbirliği içinde yürüttü. 

Araştırmada okyanusun kara içine uzanan haliç bölümlerinin iklim değişikliğinden kaynaklanan erimelerde nasıl rol oynadığının anlaşılması hedefleniyordu. Ancak buzu delerek kameralarını su altına indiren ekip, şaşırtıcı bir manzarayla karşılaştı.

Ekibin kameraları ıstakozlar ve yengeçlerle aynı soydan geldiği belirtilen, karides benzeri bir sürü küçük amfipot (tırnaksı) tarafından kuşatılmıştı. Ekip üyesi Craig Stevens, "Bir süre kamerada sorun olduğunu düşündük ama odak iyileştiğinde 5 milimetre civarında bir eklembacaklı sürüsü fark ettik" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya