Afganistan'da bombalı araçla saldırı - 80 kişi öldü

Afganistan'ın Başkenti Kabil'de bombalı araçla yapılan saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Afganistan'da bombalı araçla saldırı - 80 kişi öldü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Almanya ve Hindistan büyükelçiliklerinin önünde meydana gelen bombalı saldırıda 80 kişi öldü, 300'den fazla kişi yaralandı.


Saldırıda Türk Büyükelçiliği'nin bulunduğu bina hasar görürken büyükelçilik personelinin yaralanmadığı açıklandı. Patlama anından çekilen görüntüler saldırının ne denli büyük olduğunu gözler önüne serdi. Patlama anında büyük bir alev topu gökyüzüne yükseldi. Patlama sonrası ise çevreyi toz bulutu kapladı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: PERSONELİMİZDEN YARALANAN OLMADI AMA O BÖLGEDEN TAHLİYE EDECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kabil'deki saldırı en güvenli bölgede meydana geldi. Saldırı Almanya ve Hindistan büyükelçiliklerinin önünde meydana geldi. Aldığımız bilgilere göre 80 kişi hayatını kaybetti, 300'den fazla yaralı var. Bizim büyükelçiliğimiz bunlara komşu. Patlamanın etkisiyle büyükelçilik binamız hasar gördü. Personelimizden yaralanan olmadı ama o bölgeden tahliye edeceğiz" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI : KARDEŞ AFGAN HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ.

Dışişleri Bakanlığı, tarafından yapılan yazılı açıklama ise şöyle; Afganistan'ın başkenti Kabil'de bugün gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı bulunduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırı birçok resmi kuruluş ve yabancı temsilciliğin bulunduğu bir bölgede meydana gelmiştir. Patlama Kabil Büyükelçiliğimizin binalarında da hasara neden olmuştur. Büyükelçilik personelimiz saldırıdan zarar görmemiştir. Bu menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz. Türkiye terörizmle mücadelede dost ve kardeş Afganistan halkı ve Hükümetinin yanında yer almaya devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya