ABD: "Türkiye'ye bir açıklama borcumuz var"

Pentagon'dan sonra ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan da bir son dakika açıklaması geldi.

ABD: "Türkiye'ye bir açıklama borcumuz var"

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 'Suriye'de sınır gücü kurma niyetimiz yok. ABD'nin Türkiye'ye bir açıklama yapma borcu var.' dedi.


Geçtiğimiz günlerde ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü tarafından yapılan Suriye'nin Türkiye ve Irak'la sınırına yarısı terör örgütü YPG'nin üyelerinden oluşan 30 bin kişilik bir 'sınır güvenlik gücü' kurulacağı yönündeki açıklama Türkiye'nin tepkisini çekmiş, terör örgütünün kontrolündeki Afrin'e yönelik bir operasyon için hazırlıklara başlanmıştı.

Pentagon'dan gelen 'sınır güvenlik gücü' kurma niyetimiz yok açıklamasının ardından bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson geldi. Vancouver'da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile konuyu netleştirmek için bir görüşme yaptığını belirten Tillerson, konunun yanlış resmedildiğini savundu.

Kanada'dan Washington'a dönüş yolculuğunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tillerson, "Konu tamamen yanlış resmedildi, yanlış tanımlandı. Bazı insanlar yanlış konuştu. Hiçbir şekilde sınır güvenlik gücü kurmuyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye bir açıklama borçlu olduklarını söyleyen Tillerson, "Neden bu şekilde tepki verdiklerini anlayabiliyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler