ABD, İsrail’e Büyük Silah Sevkiyatı Onayladı

ABD, İsrail'e 25 F-35 ve binlerce bomba sevkiyatını onayladı. Bu gizli karar, İsrail Savunma Bakanı'nın ABD ziyareti sonrası geldi. ABD, İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyor, ancak Kongre eleştirileri var.

ABD, İsrail’e Büyük Silah Sevkiyatı Onayladı

ABD yönetimi, İsrail'e yönelik yeni bir silah sevkiyatına onay verdi. Washington Post'un haberine göre, bu onay gizlice verildi ve kamuoyuna açıklanmadan gerçekleştirildi. İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürürken, ABD'den 25 adet F-35 jeti ve binlerce güdümsüz bomba alacak.

Bu silah paketinin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ABD ziyaretinin hemen ardından onaylanması dikkat çekti. Paket, 2008 yılında verilen bir Kongre onayına dayanarak, ek bir bildirim gerektirmeden ilerletildi.

İsrail'e gönderilecek silahlar arasında 1800 adet MK84 ve 500 adet MK82 güdümsüz bomba bulunuyor. Bu bombalar, Gazze'de yıkıcı etkileri ve sivil kayıplardaki rolleriyle biliniyor.

Beyaz Saray yetkilileri, İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediklerini belirtirken, bu sevkiyat, bazı ABD Kongre üyeleri tarafından eleştirildi. Bu eleştiriler, yönetimin Kongre'ye yeterli bildirimde bulunmadığı ve silah sevkiyatının etik boyutları üzerine yoğunlaşıyor.

Bu gelişme, ABD Başkanı Joe Biden'ın silah alımı yapan ülkelerin uluslararası hukuka uygun hareket etmesi gerektiğini vurgulayan bir memorandum yayımlamasının ardından geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini savunuyor, ancak bu iddialar uluslararası toplumda tartışmalara yol açtı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler