ABD'de çifte saldırı şoku! Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD'de 2 ayrı yerde birden saldırı yaşandı.

ABD'de çifte saldırı şoku! Çok sayıda ölü ve yaralı var

New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında bir sürücünün kamyonetini bisiklet yolunda insanların üzerine sürmesi sonucu 8 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.


ABD'de çifte saldırı şoku! Çok sayıda ölü ve yaralı var

New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında silah sesleri duyuldu. Olay yerine ambulans ve polis ekipleri gönderildi ve polis bölgeyi kordon altına aldı. 

Bir kamyonet sürücüsü aracını bisiklet yolundaki insanların üzerine sürdü. Çok sayıda kişiyi ezen sürücü, daha sonra acından indi ve insanlara ateş açmaya başladı.
 

Olay yerine bomba imha ekipleri de gönderildiği bildirildi. FBI ise olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, olayda 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Blasio, olayın bir "terör saldırısı" olduğunu da söyledi.

Olayla ilgili açıklama yapan görgü şahidi 45 yaşındaki Frank Brito, "İki kamyonun çarpıştığını ve birinden mavi eşofmanlı tıknaz bir adamın inerek, birisini kovaladığını" anlattı. Brito, şahsın 5 ya da 6 el ateş açtığını söyledi.

​New York Emniyet Müdürlüğü, vurularak yakalan şüpheli kişinin elinde "taklit bir silah" olduğunu duyurdu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya