65 Türk'ün koronavirüs testi pozitif çıktı

Yunanistan'da karantina altına alınan gemideki 65 Türk'ün koronavirüs testi pozitif çıktı.

65 Türk'ün koronavirüs testi pozitif çıktı

Yunanistan'ın Pire Limanı'nda karantina altına alınan El. Venizelos adlı kruvaziyer gemisindeki 65 Türk yolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Gemi, toplam 383 yolcu taşıyor ve Yunan sağlık ekipleri düzenli kontroller yaparak durumu izliyor. Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, gemideki 119 kişide virüs belirtileri tespit edildiğini ve negatif test sonuçlarına sahip olanların karaya çıkartılarak konaklayacağını, pozitif vakaların ise gemide tedavi edileceğini açıkladı.

Yunan Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Hardalias da pozitif vakaların tedavisinin gemide yapılacağını, negatif vakaların ise Atina'da bir otelde karantinaya alınacağını belirtti.

Gemi, Amerika merkezli Miray International ve Miray Cruises şirketine ait olup, şirket yetkilileri gemide ciddi sağlık sorunu bulunmayan personelin ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya