Deniz Çakır kimdir?

Yaprak Dökümü'nün 'Ferhunde'si Deniz Çakır kimdir? Hangi projelerde yer almıştır? İşte hakkındaki detaylar...

Deniz Çakır kimdir?

DENİZ ÇAKIR KİMDİR?

31 Aralık 1982 yılında Ankara'da dünyaya gelen Deniz Çakır aslen Trabzonlu olduğu iddia edilmişti. Ankara Ayrancı Süper Lisesi'nin ardından Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Öte yandan Milliyet'te magazinin nabzını tutan Trabzonlu gazeteci yazar Ali Eyüboğlu ise Deniz Çakır'ın Trabzonlu olduğu iddialarına karşı kendisine açıklama yaptığını ve “Babam Ankaralı, annem Kırşehirli. Yazıldığı gibi Trabzon’la bir bağımız var mı diye baktım e-devlet’e, yedi göbek İç Anadolu çıktı." ifadelerini kullandığını kaydetti.

Üniversite yıllarında Ankara Radyosu'nda, tiyatro yaprken, reklamlarda seslendirmiştir.

Üniversiteden mezun olmasının ardından İstanbul'a taşınan Deniz Çakır, 'Kadın İsterse' dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır.

Avrupa Yakası, İki Arada Aşk, Yaprak Dökümü, İşte Benim, 40, Kako Si?, Muhteşem Yüzyıl, Ya Sonra, İffet, Yenilmezler, Yasak, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, dizi ve filmlerinde rol almıştır. Son olarak Vurgun dizisinde 'Reyhan' karakterine hayat vermiştir.

Reyhan karakteri hakkında: "Reyhan Kemal Vardar’ın eski karısı. Kemal’in ortağı Vedat’la evli. İki çocuk annesi. Oğlu Kerem ilk evliliği ve büyük aşkı olan Kemal’den, kızı Duru ise ikinci eşi Vedat’tandır. İstanbul Üniversitesi İktisat mezunu. Eski hostes, yurtdışına öğrenci danışmanlığı yapan bir şirketin sahibi. Aynı zamanda atölyesinde hobisi olan lambalar yapmakta. Adaletli, tutkulu, merhametli, çekici, fedakar." 

Almış Olduğu Ödüller:

- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (1.İsmail Cem Televizyon Ödülleri)

- Yılın Kadın Dizi Oyuncusu (3.Mersin Altın Palmiye Ödülleri)

- En İyi Kadın Oyuncu (MGD 22.Altın Objektif Ödülleri)

- En Quality Kadın Oyuncu (7.Quality Of Magazine Dergisi Ödülleri)

- Yılın Kadın Dizi Oyuncusu (4.Mersin Altın Palmiye Ödülleri)

Deniz Çakır fotoğrafları:

Deniz Çakır kimdir? 

Deniz Çakır kimdir? 

Deniz Çakır kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler