Müziğin şampiyon hocası Özdemir Hafızoğlu…

Türk Sanat Musikisi repertuarına sayısız eser kazandıran ve yüzlerce sanatçı yetiştiren  bestekar Özdemir Hafızoğlu başarılarına bir yenisini daha ekledi. 

Müziğin şampiyon hocası Özdemir Hafızoğlu…

Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği (TLYD) koro şefi de olan Hafızoğlu, İstanbul Başakşehir’de düzenlenen 1.Altın Başak TSM Beste Yarışması’nda birinciliği elde etti.

Türk Sanat Müziğine yeni eserler kazandırmak, TSM’yi benimsetme ve katkı sağlamak  amacıyla düzenlenen yarışmanın finali Bahçeşehir Gölet’te yapıldı.

Müziğin şampiyon hocası Özdemir Hafızoğlu…

326 eserin katıldığı yarışmanın finalinde jüri üyelerinin ilk değerlendirmesinde belirlenen 10 eser yarıştı. Finale kalan eserler Bahçeşehir Gölet sahnesinde yeniden seslendirildi. Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda dereceye giren bestekarlar ödüllendirildi. Amir Ateş, Erol Sayan, Göksel Baktagir, Hasan Esen, Zekai Tunca, Mahmut Oğul, Hüsnü Üstün ve Muhammet Yıldırır gibi isimlerin yer aldığı jüri önünde sözleri Hüseyin Balkancı, bestesi Özdemir Hafızoğlu’na ait ‘Ayrılsak Da Seviyorum Ben Seni’ isimli eser birinciliğe layık görüldü.

Yarışmanın finalinde sahne alan TRT sanatçısı Melihat Gülses seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla geceye renk kattı.

Müziğin şampiyon hocası Özdemir Hafızoğlu…

Görüşlerini aldığımız bestekar Özdemir Hafızoğlu mutlu ve gururlu olduğunu belirterek “Tüm dünya olarak yaşadığımız sürecin ardından yeniden bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Müzik bizim yaşama sevincimiz, ekmeğimiz, aşımız. Onsuz yapamayız o başka. Elbette yeni eserler yapmak, Türk Sanat Musikisine hizmet vermek adına önemli. Tüm eserlerim çocuklarım gibi. Ayrıca yetiştirdiğim öğrencilerimde benim çocuklarım. Bestelerimin icra edilmesi, öğrencilerimin başarıları beni gururlandırır. Güvenildiğinde ve destek verildiğinde neler yapılabileceğini aslında burada ortaya sermiş olduk.

Müziğin şampiyon hocası Özdemir Hafızoğlu…

Umarım bizden sonra gelen arkadaşlarımızda bizim yolumuzdan gider ve Türk Sanat Musikisini, Türk Halk Müziğini yaşatmaya devam eder. Çünkü bu kültür bizim, hepimizin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler