Metilamin maddesi nedir ne işe yarar kim buldu? Uyuşturucu etkisi nedir?

İstanbul'da yapılan narkotik operasyonuyla Türkiye'de ilk kez Metilamin maddesi yakalandı. Breaking Bad dizisinde de yer alan Metilamin nedir ne işe yarar kim bulduuyuşturucu etkisi ve zararları nelerdir?

Metilamin maddesi nedir ne işe yarar kim buldu? Uyuşturucu etkisi nedir?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, torbacılara yönelik yaptığı operasyonlar büyük bir başarıya imza atarak Türkiye'de ilk kez rekor düzeyde ele geçirilen Metilamin maddesini ele geçirdi. Uyuşturucu üretimide kullanılan Metilamin nedir ne işe yarar kim buldu uyuşturucu etkisi nedir? İşte zehirli madde hakkında merak edilenler...

Metilamin maddesi nedir ne işe yarar kim buldu? Uyuşturucu etkisi nedir?

METİLAMİN NEDİR? METİLAMİN FORMÜLÜ

Metilamin maddesi; formülü CH3NH2 olan organik bir bileşiktir. Bu renksiz amonyak türevi gazın bir hidrojeni yerine metil grubu bağlanmıştır. Birincil amin grubuna girer. Kokusu balığa benzer. Ticaride mevcut diğer bileşiklerin ham maddesidir. Endüstriyel metilamin; taşınırken susuz halde basınçlı vagonlar veya tanklı römorklar kullanılır. Metanol, etanol veya su kullanılarak hazırlanan çözelti halinde satılır.

METİLAMİN MADDESİNİ KİM BULDU?

Metilamin ilk olarak 1849 da; kimyacıların yakından tanıdığı bir isim Charles Adolphe Wurtz tarafından bulunmuştur. Hepimizin bildiği Würtz Sentezi’ni ortaya çıkaran kişidir.

METİLAMİN'İN ZARARLARI

Metilamin son derece zararlı bir gazdır. Bu gaz buharının uzun süre solunması durumunda burun ve boğazda tahriş, öksürük ve akciğer ödemine neden olabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor. 

METİLAMİN VE UYUŞTURUCU

Metilamin, Metamfetamin, Ectacy ve Isd gibi uyarıcı maddelerin üretimindeki son aşamada etki düzeyini en yüksek düzeye çıkarmak amacıyla kullanılan bir uyuşturucu türü olarak biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem