Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım partiden ihraç edildi
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ile ilgili disiplin süreci tamamlandı. CHP Sözcüsü Zeynel Emre, Yalım’ın partiden ihraç edildiğini açıkladı.
Soruşturma kapsamında tutuklanmıştı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uşak Belediyesi’ne yönelik yürütülen “yolsuzluk” soruşturması kapsamında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “rüşvet”, “irtikap” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamaları yöneltilmişti. Bu kapsamda hakimliğe sevk edilen şüpheliler arasında yer alan Özkan Yalım’ın da tutuklanmasına karar verilmişti.
Savunmasında dikkat çeken ifadeler
Yalım, savcılık ifadesinde suçlamalara ilişkin savunmasını yaptı. İfadesinde, “Uşak Spor’a yardım adı altında kimseden para almadım. Beyanlarda adı geçen Aslıhan Aksoy’un, belediyede çalıştığı doğrudur. Aksoy’un hesabına şahsi hesabımdan gönderilen 1 milyon 500 bin TL, araç alımı için gönderilmiştir. Başkanlığım ile ilgisi yoktur. Şahsıma kayıtlı Almanya’da faaliyet gösteren lojistik şirketinin yüzde 50 hissesi ve Bulgaristan’da Cihan Aras adına kayıtlı 3 işletmem bulunmaktaydı.” dedi.
MYK süreci ve YDK sevki
CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK), daha önce Özkan Yalım’ın parti üyeliğini askıya almıştı. Hakkında disiplin süreci başlatılan Yalım, Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilmişti.
Kaynak:cnntürk

