Lazer Epilasyon Yöntemleri

Lazer epilasyon, vücudun koltuk altları, bacaklar, kasık, kollar, hassas alanlar, sakal, sırt ve diğerleri gibi çeşitli bölgelerindeki kılların kalıcı olarak alınmasına yardımcı olan estetik bir işlemdir.

Lazer Epilasyon Yöntemleri

Ancak işlem yapılacak bölgeden tüylerin tamamen alınması için yaklaşık 4 ila 6 seans, bakım şekli olarak ise yılda 1 seans gerekir. Ancak lazer epilasyon kılların daha kalın olduğu bölgeler olduğu için bu süre kişiden kişiye değişebilir. Bir uzmanın uygulama yapılacak bölgeyi değerlendirmesi ve daha kesin olarak kaç seans gerektiğini belirlemesi gerekir.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer epilasyon nasıl çalışır? Bu tip epilasyonda terapist, ısı üreten ve saç büyümesine etki eden ve ona zarar veren bir dalga boyu yayan bir lazer cihazı kullanır.

İlk seanstan önce terapist, herhangi bir yağ veya nemlendirici kalıntısını gidermek için cildi alkolle uygun şekilde temizlemeli ve lazerin cilt üzerinde daha iyi çalışması için tedavi edilecek bölgedeki tüyleri tüy dökücü bir tabaka veya kremle çıkarmalıdır. Ardından lazer tedavisine başlanır. Lazer epilasyon fiyatları her bütçeye uygundur.

Lazer Epilasyon Kimler İçin Uygundur?

Diode lazer epilasyon için herhangi bir kronik hastalığı olmayan ve 18 yaşını doldurmuş tüm sağlıklı kişiler lazer epilasyon yaptırabilir. Şu anda koyu ten rengine sahip kişiler bile tenleri için özel ekipmanlar kullanmak zorunda kalır, bu durumda 800nm diode lazer ve 1064nm Nd:YAG lazer ile lazer epilasyon yapılabilir.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?

Lazer epilasyon, vücudun koltuk altları, bacaklar, kasık, kollar, hassas alanlar, sakal, sırt ve diğerleri gibi çeşitli bölgelere uygulanabilir. Her bölgeyi tıraş ettikten sonra, cildin buz, soğuk sprey veya jel ile soğutulması önerilir, ancak daha yeni ekipman, her lazer atışından sonra bölgenin soğumasını sağlayan bir işlem içerir. Diode lazer epilasyon için her seansın sonunda, tedavi edilen cilde yatıştırıcı bir losyon uygulanması tavsiye edilir.

Lazer Epilasyon Erkek İçin Var Mı?

Fazla kılların muzdarip erkeklerde uygulayabilir. Tedavi öncesi ve sonrası en az 1 ay güneşlenmeyin, güneş kremi kullanmayın. Vücut kıllarını hafifleten kişiler diode lazer epilasyon yaptırabilir, çünkü lazer doğrudan kıl kökünü etkiler ve asla renk değiştirmez.

Diode Lazer Epilasyon Yöntemleri Nelerdir?

IPL epilasyon, Nd:YAG lazer epilasyon, alexandrite lazer epilasyon, diode lazer epilasyon ve buz lazer epilasyon yöntemleri mevcuttur. Ayrıca lazer epilasyon fiyatları kişilerin bütçesini zorlamaz.

Diode Epilasyon Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Lazer epilasyon yapmadan önce aşağıdaki gibi bazı önlemler alınmalıdır. Cildi uygun şekilde nemlendirin çünkü lazer bu şekilde daha iyi çalışır. Bu nedenle tedaviden önceki günlerde bol su içmeli ve nemlendirici kremler kullanmalısınız. Lazer epilasyondan günler önce ağda yapmayın çünkü lazer tam olarak tüyün köküne etki etmelidir. Epilasyon bölgesinde açık yara veya morluk olmaması gerekir. Koltuk altı gibi doğal olarak daha koyu olan alanlar, daha iyi bir sonuç için işlemden önce krem ve merhemlerle aydınlatılabilir;

Diode Epilasyon Faydaları Nelerdir?

İstenmeyen tüyler kalıcı olarak alınabilir. Tedavi sırasında bölge kaşınıyormuş gibi biraz ağrı veya rahatsızlık hissetmeniz normaldir. Bir kişinin cildi ne kadar ince ve hassassa, ağda sırasında ağrı yaşama olasılığı o kadar yüksektir. Ağrının en çok hissedildiği bölgeler kılların daha yoğun ve kalın olduğu bölgelerdir ancak daha az seans gerektiren alanlarda daha iyi ve daha hızlı sonuç alınır.

Lazer Epilasyon Fiyatları

Lazer epilasyon fiyatları için doktorunuza danışabilirsiniz. Ayrıca anestezik merhemler işlemden önce uygulanmamalıdır, bu nedenle lazer enjeksiyonlarından önce çıkarılmalıdır, çünkü cilt ağrısı ve yoğun yanma hissi yanık olup olmadığını belirlemede önemli parametrelerdir ve daha iyi düzenleme gerektirir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem