Instagram Hesabınızı Büyütmenin Bir Kaç Püf Noktası

Herhangi bir şirket veya işletme için sosyal medyada varlığını sürdürmek ve bunu mümkün olan en verimli şekilde yapmak son derece önemlidir. İnternet stratejinizi belirlemek her zamanki gibi önemlidir ve eğer bir işletme sahibiyseniz, işleri doğru yapmanız size daha fazla kazandırabilir.

Instagram Hesabınızı Büyütmenin Bir Kaç Püf Noktası

Şu anda en büyük sosyal ağlardan biri Instagram. Girmek için göz korkutucu bir platform olabilir, ancak doğru kullanırsanız işiniz için güçlü bir araç olabilir. İşte Instagram'daki varlığınızı nasıl artırabileceğinize dair birkaç ipucu. Bunu başlatmadan önce sadece bir isim, bir profil resmi ve bir biyografi koymaktan başka yapmanız gereken birkaç şey vardır. Bunlar daha sonraki instagram hesabınız için çok önemli olacak.

Birincisi, profilinizi bir Instagram işletme hesabına geçirmek. Bu, daha sonra ilgi çekici metriklere erişmenize ve bu gönderide daha sonra ayrıntılandırdığımız araçlardan bazılarını kullanmanıza olanak tanır ve ayrıca potansiyel müşterilerin sizi daha ciddiye almasını sağlar. Bunu yapmak için Ayarlar'a gidin , Hesap'a dokunun, ardından Profesyonel Hesaba Geç'e dokunun ve aşağıdaki adımları izleyin;  işinize en uygun kategoriyi seçin ve onaylamak için Tamam'a tıklayın. İkincisi, profilinize eylem düğmeleri koymaktır. Profilinize telefon numarası veya e-posta gibi bilgiler ekleyebilir ve profilinizdeki harekete geçirici mesaj düğmeleriyle kolayca erişilebilir hale getirebilirsiniz, böylece insanlar size hızlı bir şekilde ulaşabilir. Bir Linktree bağlantısı oluşturun ve profilinize de koyun, çünkü bu hem Instagram tarafından desteklenmeyen ekstra düğmeler eklemenize hem de diğer sosyal medya hesaplarınıza bağlantı kurmanıza olanak tanır. Ayrıca, biz işinizi yaparken, Bütün bunları yapsanız bile, gözünüz DM'lerde olsun ( Özel Mesajlarda ), Zaman geçtikçe size özelden yazı yazan müşterileriniz olacak.


 
Facebook Creator Studio'yu kullanın ; 

Hem Facebook hesabınızı hem de hesabınızı yönetmek için bu, en iyi seçeneklerden biridir. İlk olarak 2018'de piyasaya sürülen Meta'nın kendisi tarafından geliştirilen resmi bir araçtır. 2020'de bir mobil uygulama olarak yayınlandı.

Facebook Creator Studio aracı, her iki sosyal ağdaki gönderileri plan yapmanıza ve gönderilerinizin ne kadar iyi performans gösterdiğini bilmek için profilinizdeki istatistikleri izlemenize olanak tanır. Hem Facebook hem de Instagram'ın ana şirketi tarafından geliştirilen bir araç olarak, platforma yapılan en son eklemelerle sürekli güncel ve alakalı kalır. Ve özellikle Instagram için, çok güçlü bir araçtır ve çoğunlukla hikaye yayınlamak dışında her şeyi yapmanıza olanak tanır. Fotoğraflar/videolar yayınlayabilir, içerik planlayabilir ve takipçilerden gönderi metriklerine kadar her şeyle ilgili istatistiklere bakabilirsiniz.

Birçok şey yapabilir, ancak aşırıya kaçmayın. Bu araca yeni giriyorsanız, kullanımı daha katlanılabilir kılmak için içeriği düzenlemeyi önceliğiniz haline getirin ve tüm metrikleri kontrol etmenize veya tüm araçları kullanmanız gerekmediğini bilmelisiniz.

Facebook Creator Studio Nedir ? 
Istatistiklerine erişme ve geriye dönük araştırma yapma: Özellikle işletme hesaplarında hangi promosyon ve gönderi tiplerinin tanınır hale gelmenizi ve etkileşime daha çok katkı sağladığını görmek için mükemmel bir fonksiyondur. Bu kapsamda, üç saniyelik görüntüleme rakamlarından bir dakikalık görüntüleme rakamlarına, net takipçi sayısına, kazançlara, imajlenen toplam dakikaya, yorumlara, ifadelere ve paylaşımlara kadar çok sayıda bilgiyi gelişmiş grafikler üzerinden alıyor olacaksınız.

Gönderi içeriklerini Değiştirme: Düşünmüş olduğunuz yahut planınıza kattığınız gönderileri arzu ettiğiniz gibi düzenleyebilme ve değiştirebilir ya da kaldırabilir istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Bildirimleri görme: Farklı bir aygıt üzerinden Instagram ve facebook hesaplarınıza giriş yapmış olmak zorunda olmadan bağlı hesaplarınızın bütün bildirimlerini tek bir platform üzerinden görebilir ve kolaya bildirimler üzerinden ilgili sayfaya gidebilirsiniz.

Hedef kitlenizle yazışma kurma: Doğru araçlar, analizler ve yöntemlerle hedef kitlenize daha rahat hitap edebilir, onların etkileşim kurma ihtimalinizi arttırabilirsiniz. Bu sayede sosyal medya platformları sizin için çok daha avantajlı hale gelecek.

Sayfalar arası geçiş yapma: Farklı platformlardaki çok sayıda hesabınızı yönetirken aslabir şekilde problem yaşamayacaksınız. facebook Creator Studio, tek bir hareket ile sayfalar içinde geçiş yapmanıza izin verir ve çok daha hızlı bir şekilde idare vakitçlerini kontrol altına almanızı sağlar.

Gerçek zamanlı olarak iletişim kurma: Hedef kitlenizden herhangi biri size yazdığında reel zamanlı olarak bildirimi facebook Creator Studio üzerinden alın ve muamele meydana getirmeye devam edin.

Müşterilerinize İlgi Gösterin,  Dostu Olun ; 

Son olarak, sürecin hangi aşamasında olursanız olun, ister büyüyen bir marka olun, isterse zaten büyük bir takipçi kitleniz varsa, her zaman müşterilerinize ilgi göstermeniz kazandırır.

Ayrıntılara dikkat etmelisiniz, Takipçilerinize duyarlı olun,  yalnızca sosyal medyadaki varlığınızı sürdürmenin değil, aynı zamanda bir işletme olarak bütün olmanızda önemli parçalarıdır. Bir şeyler satan küçük veya büyük bir şirket ya da işletme sahibiyseniz, fiyat etiketlerinizi görünür hale getirin ve sizden satın almak isteyen kullanıcılara duyarlı olun. Ürün kataloğunuzu görünür ve kolay erişilebilir tutun. İdeal olarak, insanların yalnızca bir şey satın almaları veya belirli bir ürün hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için size mesaj göndermesini istersiniz bu pek hoş karşılanmıyor, açık olunca ve  onlara karşı daima yardımcı olmaktan geri kalmayın.
 

Instagram'da Büyümek Herzaman Kolay Olmayabilir ; 

Burada anlatmış olduğumuz ipuçları, kısa sürede dünyaca ünlü bir marka haline gelmenin kesin bir yolu olması imkansızdır, bunun için bolca şans hatta şansında ötesi bir şeyler yapmanız gerekir, Eğer ki yeni bir işletme sahibi ve yeni Instagram hesabı açtınız ise. Başlangıç için takipçi satın alma sitelerinden takipçi satın alarak sayınızı yüksek göstermelisiniz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem