Hizmet sektöründe yeni bir dönem başlıyor: Wilio

İnternetten alışverişin sıradanlaştığı günümüzde hizmet sektöründe yer alan firmalar da her geçen gün online uygulamalar oluşturmakta ve dijital dönüşüme ayak uydurmaktadır.

Hizmet sektöründe yeni bir dönem başlıyor: Wilio

Özellikle pandemi şartlarının getirdiği kısıtlamalar, hizmet sunumu ile para kazananları oldukça etkilemiş ve farklı arayışlara yönlendirmiştir. Covid-19 salgınının en çok etkilediği kesimlerden olan bireysel çalışan ustaların çok işine yarayacak bir uygulama da yaklaşık bir yıldır Türkiye'de de hizmet vermeye başlamış durumda.

Wilio, ilk olarak 2017 yılında Slovakya'da kurulmuş bir web sitesi. İlk kurulduğu dönemde, ev ve bahçelerinde tamirat ve tadilat ihtiyacı olanlar ile bu işleri profesyonelce halledebilecek ustaları bir araya getirmeyi amaçlayan bu site, ilerleyen dönemlerde daha farklı kategorilerde de hizmet vermeye başlamıştır. Tesisat işleri, dolap ve ayakkabılık imalatı ve montajı, bahçıvanlık, bina ve ev temizliği, ıslak zemin ve fayans döşeme işleri ile daha birçok işi Wilio üzerinden bulacağınız ustalara yaptırmanız mümkün. Haydi gelin bu kadar farklı alanda hizmet sunan profesyonellere nasıl ulaşabileceğinize veya bu işleri yapmaya nasıl talip olabileceğinize ve en önemlisi de Wilio'nun bu işi sizin için nasıl kolaylaştırdığına birlikte göz atalım.

Wilio'nun hem web sitesini hem de uygulamasını kullanmak çok kolay. Tek yapmanız gereken müşteri ya da hizmet sağlayıcı olarak kayıt yaptırmak. Daha sonrasında Wilio sizi kullanıcı türüne göre yönlendirecektir. Eğer müşteri olarak üye olduysanız Wilio'nun size sunduğu kategoriler üzerinden veya sitedeki arama motorunu kullanarak sorununuzla ilgili alanlara yönelebilirsiniz. Ya da yaptırmak istediğiniz işe ilişkin bir proje açıp Wilio'nun sizi konusunda uzman bir hizmet sağlayıcıya yönlendirmesini bekleyebilirsiniz. Bu yöntem size "Çok beklerim." diye düşündürmesin. Wilio, alt yapının yeterli olduğu bölgelerde 5 dakika içinde sorununuzla ilgilenecek bir uzman bulmayı taahhüt ediyor. Yeter ki açtığınız projede talep ettiğiniz işi net bir şekilde ifade edin. Bu sayede Wilio'nun mantıksal algoritması sizi iş ile ilgili en uygun hizmet sağlayıcıyla buluşturacaktır.

Willo İle Nasıl Hizmet Alınır

Ustalar için ise süreç biraz daha farklı işliyor. Üye olduktan sonra profilinizi tamamlamanız, yani kimlik bilgilerinizi kaydetmeniz ve uzmanlık alanınızla ilgili sertifikalarınızı Wilio sistemine yüklemeniz gerekiyor. Tam burada, Wilio'ya 18 yaşından büyük kişilerin üye olabildiklerini ve sisteme fotoğrafınızı yüklemenin de müşterilere güven verme açısından faydanıza olacağını hatırlatmak isteriz.

Bu aşamadan sonra Wilio platformunun sizi uygun bir işe ataması için sürekli tetikte olmanız gerekecek. Müşterilerinize çabuk dönüş yapmanız, hem müşterileriniz nezdinde sizin için artı puan olacak hem de Wilio'nun veri tabanında işlenerek ilerleyen dönemlerde size olumlu olarak yansıyacaktır. Halihazırda üzerinizde bir iş tanımlı iken, Wilio'nun size yeni işler göndererek iş takviminizde sıkışmalara neden olmamak, gelen müşterileri reddetmemek ve elinizdeki işlerde aksamalara meydan vermemek için oturumunuzu meşgul görünümüne getirmeyi unutmayın.

Görüştüğünüz işlerle ilgili gereksiz sorulardan kaçınarak, işinize yarayacak bilgileri müşterilerinizden isteyin. İşlerinizi kolaylaştırmak adına müşterilerinize basit ölçümler yaptırmaktan, hatta duruma göre onlardan işin yapılacağı yerin fotoğrafını veya videosunu göndermesini istemekten çekinmeyin. Görüşmenizin sonunda bu işi yapamayacağınızı düşünüyorsanız, işi bir başka hizmet sağlayıcıya yaptırabileceklerini belirtin. Unutmayın ki, yapamadığınız veya istenilen kalitede sunamadığınız her iş size sonuçta olumsuz olarak dönecektir.

Ayrıca, bitirdiğiniz işlerden sonra Wilio'daki profilinizde işin tamamlandığına ilişkin kayıtları yapmayı ve bunu müşterinize de yaptırmayı ihmal etmeyin. Tabi bir de müşterinizden teslim ettiğiniz iş hakkında olumlu yorumlar yapmasını ve sizi puanlamasını da istemeyi unutmayın. Bilmelisiniz ki bu yorumlar ve puanlar sizin Wilio'daki rakipleriniz arasından sıyrılarak üst basamaklara çıkmanıza, profilinizin hep göz önünde olmasına zemin hazırlayacak.

Wilio İle En İyi Hizmeti En Ucuza Alın

Wilio'nun kullanıcılara sunduğu bir diğer kolaylık da yapılacak işlerin fiyatlarını belirlemede her iki tarafın karşılıklı görüşerek anlaşmalarına izin vermesidir. Hizmet sağlayıcılar yapacakları işler için temel birim fiyatlar sunabilirken, görüşmeler sırasında bu fiyatları müşterileri ile yeniden belirleme imkanına da sahipler.

Wilio, kurulduğu günden bu tarafa Slovakya'da 50.000'den fazla projenin aracısı olmuş kapsamlı bir platform. Üç kıtada 10'dan fazla ülkede hizmet veren bu siteyi "teknik hizmetler aracısı" veya "hizmet sektörünün bekleme salonu" olarak tanımlamak mümkün. Şimdi siz de www.wilio.com.tr sitesini ziyaret edin ve Wilio'da yer alan 400'den fazla kategoride kendinize uygun işleri veya ustaları araştırma ve tanıma fırsatı bulun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler