Göz damlası orucu bozar mı? Diyanetin göz damlası fetvası

Ramazan ayı içerisinde Diyanet İşleri ve dini kanaat önderlerine oruçla ilgili sorular yöneltiliyor. Vatandaşlar ilginç konuları araştırırken, oruçluyken göz damlası kullanmak orucu bozar mı sorusu merak ediliyor. İşte Diyanet’in göz damlası fetvası…

Göz damlası orucu bozar mı? Diyanetin göz damlası fetvası

Mübarek Ramazan ayında vatandaşlar oruç tutarak ibadetlerini gerçekleştiriyor. Vatandaşlar oruçla ilgili ilginç konuları merak ediyor. Niyetli kişiler göz damlası kullanmak orucu bozar mı merak ediyor. Peki Diyanet bununla ilgili fetvasında nasıl açıkladı? İşte yanıtı…

GÖZ DAMLASI ORUCU BOZAR MI? DİYANET FETVA VERDİ Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı, göz sorunu yaşayan ve göz damlası kullananlar için fetva yayınlayarak, göz damlası kullanmanın orucu bozmayacağını açıkladı.

İşte Diyanet’in konuyla ilgili fetvası: “Konunun uzmanlarından alınan bilgilere göre, göze damlatılan ilaç, miktar olarak çok az (1 mililitrenin 1/20’si olan 50 mikrolitre) olup bunun bir kısmı gözün kırpılmasıyla dışarıya atılmakta, bir kısmı gözde, göz ile burun boşluğunu birleştiren kanallarda ve mukozasında mesâmat (gözenekler) yolu ile emilerek vücuda alınmaktadır. Kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımamaktadır. Dolayısıyla göz damlası orucu bozmaz. (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz. Kâsânî, Bedâî’, II, 98)”

Göz damlası kullanmak orucu bozar mı? Diyanet fetva verdi mi?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem