Girişimcilerin Gözden Kaçırabileceği Ön Maliyetler

Yeni bir iş kurarken dikkate alınmayan giderler ihtiyaçların ertelenmesine neden olur.

Girişimcilerin Gözden Kaçırabileceği Ön Maliyetler

Yeni bir işe başlama düşüncesiyle maliyetleri hesaplarken dikkate almamış olabileceğiniz giderler; planlamalarınızı yeniden şekillendirmenizi, hatta bazı ihtiyaçları ertelemenizi gerektirebilir.

Girişimcilerin Gözden Kaçırabileceği Ön Maliyetler

Özellikle küçük bir işletme kurmayı düşünenler bir web sitesine sahip olmayı başlangıç aşamasında gereksiz bulabilir. Ancak, bu uzun vadede faydalı olacağı düşünülse bile yatırımınızın gelişimini etkileyecek önemli bir bileşenden yolun başında vazgeçmek anlamına gelir. Markalaşma ve pazarlama çalışmaları için her ölçekteki işletmenin kuruluş aşamasından itibaren bir web sitesiyle yola çıkması oyuna güçlü girmesi açısından önemlidir.

Domain ve web hosting, bir web sitesinin yayınlanabilmesi için satın alınması gereken bileşenlerdir, genellikle yılda bir kez ödenen bu temel giderler dışında çoğu küçük işletmenin tanınmayı sağlayacak bir web sitesi için büyük kaynak ayırmasına gerek yoktur. Ancak web sitenizi ödeme alabileceğiniz bir alışveriş ortamına çevirmek isterseniz, yüksek hız ve daha güçlü güvenlik odaklı hosting paketleri için daha fazla ödeme yapmanız gerekecektir.

Bir diğer göz ardı edilen gider, tasarruf etme arayışıyla profesyonel danışmanlık almanız gereken konularda kulaktan dolma yöntemleri ya da kendi kendinize halletme yaklaşımını benimsemektir. Ancak, unutulmamalıdır ki uzmanlarla çalışmak değerli bir yatırımdır ve başarısızlıklardan korunmanızı sağlar. Örneğin yasal sorumluluklar, ticari markalar ve telif hakları konusunda bir avukata, muhasebeciye danışmak hatasız ilerlemenizi sağlayabilir.

İşletmelerin ihtiyaçları arasında en baştan itibaren gerek duyulan bileşenlerden biri orijinal yazılım ihtiyacıdır. Eğer Zoom ve Skype gibi ücretsiz iletişim çözümlerinden yararlanmak ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa şanslısınız ancak muhasebe, vergi, belge yönetimi, İK ve müşteri hizmetleri gibi yazılımları ya da pazarlama araçlarını kullanmanız gerekiyorsa veri güvenliği için orijinal yazılımların giderlerini de maliyet hesabına dahil etmeniz gerekir.

İşletmenizi yangın, hırsızlık gibi risklere karşı koruyacak kapsamlı bir sigorta; öngörülemeyen koşullar nedeniyle gelir kayıplarına karşı önlem olarak düşünülmelidir. Örneğin şahıs şirketi işlettiğinizde işletme sigortasının kapsamı dar olabilmektedir.

Ayrıca bunların dışında internet, kırtasiye giderleri, temizlik malzemeleri, telefon ve ısınma faturaları, ulaşım masrafları gibi hayaller ve sorumluluklar arasında kalarak maliyet hesabında unutabileceğiniz kalemler olabilir. Dahası Shrinkage Costs denen israf, evrak hataları, çalışan hırsızlığı ve satıcı dolandırıcılığı gibi nedenlerle işletme sahiplerinin çoğunun hesaba katmadığı gizli maliyetler için de gider payı hesaplamanız önerilmektedir.

Uzman Görüşü
Girişimcilerin Gözden Kaçırabileceği Ön Maliyetler

Girişimciliğe giden yolda fikirleriniz ne kadar heyecan verici olsa da para kazanmanın para harcamayı gerektirmesi, maliyet hesaplarının olabildiğince gerçekçi yapılmasını zorunlu kılar. Üstelik yeni iş kurmayı planlayanların, tüm maliyetleri karşılamak için yeterli sermayeye sahip olması yeterli değildir, parayı akıllıca kullanmak da önemlidir. Bu nedenle web siteniz, veritabanınız, e-posta sisteminiz gibi her tür BT altyapısı için doğru kararlar iş akışının kesintiye uğramaması ve itibarın korunması gibi konularda çok şeyi değiştirebilir.

Yaklaşık 20 yıldır, Turhost olarak, girişimcilerin ve işini büyütmek isteyenlerin domain, hosting ve sunucu kiralama ihtiyaçlarını en verimli çözümlerle karşılamakta, modern teknolojileri yüksek performans ve güvenlik odaklı seçeneklerle sunmaktayız. Yeni başlangıçlarınızda ya da genişleme planlarınızda, trafik ve gelir kaybına neden olan kullanıcı deneyimi ve erişebilirlik sorunlarından sıyrılmanız için titizlikle tasarladığımız vps, vds, bulut sunucu ve dedicated server ortamlarından yararlanmanız dileklerimizle…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem