Fethiye’de Gezilecek Yerler ve Fethiye’de Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?

Fethiye doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi mirası ve yapılacak aktiviteleriyle de cazibe merkezi konumuna geldi.

Fethiye’de Gezilecek Yerler ve Fethiye’de Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?

Ege sahillerinin doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan bölgesi Fethiye, Muğla’ya bağlı en gözde tatil bölgelerinden biri. Fethiye doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi mirası ve yapılacak aktiviteleriyle de cazibe merkezi konumuna geldi. Fethiye’de gezilecek yerler listesini oluşturan unsurlar arasında doğal güzellikler başı çekerken tarihi yapılar ve bölgeler de ziyaretçileri tarafından büyük beğeni kazanıyor. Fethiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler;

1)    Ölüdeniz

Eşsiz doğasıyla Batı Anadolu’nun ucunda, Teke yarımadasında bulunan Ölüdeniz, Likya Döneminde Işık diyarı, Orta Çağ’da ise Uzak diyar olarak anılıyormuş. Bugün ise coğrafyanın en güzel bölgesi denebilecek Ölüdeniz, tam da sakin ve kıpırtısız denizine uygun bir isimle anılıyor. Ölüdeniz turkuaz ve sıcak suyu, yemyeşil doğası ve her tatil zevkine, bütçeye uygun konaklama fiyatlarıyla gözde tatil beldelerinden biri oluyor. Bu bölgede bulunan arasında butik oteller, 5 yıldızlı oteller, pansiyon ve apartlar mevcut.

2)    Kelebekler Vadisi

Birinci derece sit alanı olan Balaban Dağı eteklerindeki bu eşsiz vadi, endemik bitki türlerine ve kaplan cinsi kelebeklere ev sahipliği yapıyor. Kelebekler vadisinde şanslıysanız ve doğru dönemde gittiyseniz muhteşem desenleriyle hayranlık uyandıran kelebekleri görebilirsiniz. Kelebekler Vadisi’ne ulaşmak için tekne turu veya özel yat tutarak gidebilirsiniz. Sarp kayalıklarla çevrili vadinin denizi eşsiz bir berraklıktadır. Kum ve çakıl karışık olan denizin doyasıya keyfini çıkarabilirsiniz. 

3)    Çalış Plajı

Ailelerin, çocukların ve arkadaş gruplarının uzun sahil boyunca yürüdüğü, oyunlar oynadığı, alışveriş yaptığı, denize girdiği bir plaj olan Çalış, berrak denizi, bölgedeki uzun sahil şeritlerinden biri olması nedeniyle çokça tercih ediliyor. 

4)    Saklıkent

Saklıkent Kanyonu, Fethiye’den bir saat uzaklıktaki konumuyla günü birlik geziler için oldukça ideal bir rota. Saklıkent Milli Parkı’nda uzun yürüyüşler yapabilir, doğanın mucizevi oluşumlarını inceleyebilirsiniz. 

5)    Kabak Koyu

Dünyanın en güzel koyları listesine girebilecek bakir yerlerden biri olan Kabak koyu, Faralya Köyü içerisinde bulunuyor. Kızılçam ormanlarıyla kaplı bölge birinci derece sit alanı olarak korunuyor. Mavi ve yeşilin buluşma noktası olan Kabak Koyu’nde tüm kalabalık ve stresten uzaklaşarak dinlendirici bir tatil yapabilirsiniz.

6)    Paspatur

Eski Fethiye ev kalıntılarının aslına uygun olarak restore edilip bugün çarşı olarak hizmet vermesiyle Eski Kent olarak da bilinen bölge yerli ve yabancı tatil severlerin Fethiye’de mutlaka uğradıkları bir nokta haline geldi. Çarşıda cafe, restoran, alışveriş dükkanları, hediyelik eşya dükkanları, halı ve kilim mağazaları bulunuyor. 

7)    Kayaköy 

Milattan önceye dayanan tarihi ve terkedilmiş köy olan Kayaköy, bugün kimsenin yaşamadığı ancak turistik gezilerin yapıldığı bir bölge. Kısa zaman sonra restore edileceği de konuşuluyor.

8)    Amistan Kaya Mezarları

Likya döneminden kalma sosyal ve devlet statüsü yüksek kişiler için kayalar oyularak oluşturan kaya mezarları mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Fethiye pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve her medeniyetten günümüze izler taşımış bir bölge. 

Fethiye’de Yapılacak Aktiviteler

•    Yamaç Paraşütü
•    Dalış
•    Tekne Turu
•    Jeep safarileri
•    Yürüyüş

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem