Elektronik sigara orucu bozar mı?

En çok merak edilen konular arasında vatandaşların çokça kullandığı elektronik sigara içmek orucu bozar mı konusu geliyor. Ramazan ayında orucu bozacak haller ve durumlar nelerdir? E sigara orucu bozar mı?

Elektronik sigara orucu bozar mı?

İslam alemi Ramazan ayında orucu bozan haller ve durumlar yine en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Nikotin bandının orucu bozup bozmadığı tartışmasından sonra şu sıralar en çok Elektronik sigara içmek orucu bozar mı e sigara orucu bozar mı konusu araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve islam alimleri bu konuda ne diyor nasıl yorumluyor? 

ELEKTRONİK SİGARA ORUCU BOZAR MI?

Sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin gözde aracı elektronik sigara kullanımı son yıllarda Türkiye'de artış gösterdi. Sağlıkçılar tarafından tavsiye edilmeyen elektronik sigara içmek orucu bozar mı en çok merak edilen konulardan birisi. İçinde bulunan sıvı nikotinin buharlaşmasıyla oluşan dumanın solunması sigaranın yarattığı etkiyi yaratıyor. Buradan yola çıkılarak sigaranın orucu bozduğu gibi elektronik sigaranın yani e sigaranın da orucu bozduğı söylenebilir. Mübarek Ramazan ayında kaçınılması gereken en önemli şey nefsin hoşuna giden ve keyif veren durumlar olduğu için normal sigara gibi keyif vererek vücudu uyuşturan e sigara yani elektronik sigara da orucu bozar. 

Elektronik sigara içmek orucu bozar mı?

Bu konuyla ilgili henüz özel bir açıklama yapılmamış olsa da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı şu açıklama kabul edilebilir: "Oruçlu olduğu hatırında iken bilerek ve kendi isteği ile sigara çekmek, tütün çekmek, buhur yakıp dumanını içine çekmek gibi boğazına duman çekmek orucu bozar. Aynı zamanda hem kaza hem kefaret (61 gün oruç) lazım gelir." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler