Doğru SEO Arama Motoru Sıralamalarında Sizi Zirveye Taşır

Search Engine Optimization (SEO) son zamanlarda hayatımızda en çok yer kaplayan kavramlardan biridir.

Doğru SEO Arama Motoru Sıralamalarında Sizi Zirveye Taşır

SEO diğer bir deyişle Search Engine Optimization arama motoru optimizasyonu anlamına gelen ve son zamanlarda hayatımızda en çok yer kaplayan kavramlardan biridir. SEO hizmeti alınması ve SEO çalışmaları uygulanmasının temel amacı, çevrim içi web sitelerinin arama motoru algoritmalarına uygun bir hale getirilmesi ve böylece ilgili web sitelerinin arama motoru sıralamalarında üst sıralarda yer almasının sağlanmasıdır. İnternet kullanımı ve web siteleri her geçen gün hayatımızda daha fazla yer kapladığından arama motoru optimizasyonu konusunda profesyonel alınması gerekliliği ön plana çıkmaktadır. Kurucusu Atalay Sıdar önderliğinde profesyonel ekibiyle hizmet veren arama motoru optimizasyonu konusunda farklı sektörlerden iş ortaklarına hizmet vermektedir. Bu kapsamda Simur Digital iş ortaklarına ait web sitelerinin Google ve Yandex gibi arama motorlarında kullanıcılar tarafından çok daha kolay bir şekilde bulunmasına ve SERP sonuçlarında üst sıralarda yer almasına yönelik çalışmalar ile etkili sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. 

Profesyonel SEO hizmeti ile Başarının Kapısını Aralayabilirsiniz

Web sitelerinin görünürlüğünü ve arama motoru sıralamalarındaki yerini yükseltmek; web sitelerinin trafiğini, satışlarını ve verimliliğini artırma noktasında önemli bir rol üstlenir. Simur Digital bünyesindeki uzman ekip her bir müşteri için en doğru ve etkili SEO stratejilerini belirlemek için müşteri özelinde hedef, pazarlama stratejisi, hedef kitle ve web sitesi analizi yapar. Detaylı bir analiz sürecinin ardından web sitesinin arama motorları nezdindeki konumunun iyileştirilmesi için uygulanacak stratejiler belirlenir.

Arama motoru optimizasyonu çalışmalarında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri web sitesinde etkili anahtar kelimeleri kullanmaktır. Bu doğrultuda kullanıcıların belirli ürünler ve konular özelinde çevrim içi araştırma yaparken kullandıkları en popüler ve ilgili arama kelimelerini belirlerler. Arama başlıklarına, HTML kodlarına ve web sitesi içeriklerine ilgili anahtar kelimelerin eklenmesi sürecini planlarlar. Arama motorları aynı kaynaktan peş peşe ilgili içerikler bulduğu takdirde web sitesinin sayfa sırasını iyileştirerek müşteri trafiğinin artmasına katkıda bulunurlar. 

Arama motoru optimizasyonu çalışmalarının temel olarak her web sitesinde gerçekleştirilmesi gerekir. SEO çalışmaları kapsamında web sitelerinin arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilmesi için gerekli optimizasyon çalışmaları yapılır. Doğru planlanan ve uygulanan SEO çalışmaları sayesinde web siteleri anahtar kelime kullanımının da etkisiyle rakip web sitelerine karşı avantajlı bir duruma gelirler.

SEO E-Ticaret Siteleri İçin de Çok Önemlidir

Son yılları hacmi ve büyüme potansiyeliyle dikkat çeken sektörlerinin başında e-ticaret sektörü gelir. Bu nedenle büyük ya da küçük ölçekli olması fark etmeksizin, sektöründe büyümeyi ve daha fazla pay almayı isteyen tüm işletmeler bir e-ticaret sitesine sahip olmak zorundadır. Ayrıca günümüzde geleneksel pazarlama yöntemlerinin uygulanmaması ve markaların online pazarlama stratejilerine yönelmesi de SEO hizmetlerine duyulan ihtiyacı artırmaktadır. 

Ticari faaliyetler dijital alana taşındıkça e-ticaret çalışmaları daha fazla talep görmeye başlamıştır. E-ticaret SEO çalışmaları e-ticaret markalarına ait web sitelerinin arama motoru sıralamalarında en üst sıralarda yer almasını hedefler. Böylece arama motorlarında arama yapan internet kullanıcıları markanın web sitesine kolayca erişebilirler.

E-ticaret sitelerinde gerçekleştirilen ürün ve hizmet satışları hakkında hedef kitlenin bilgilendirilmesi çok önemlidir. Hedef kitlenin bu durumdan haberdar olması amacıyla planlanan SEO çalışmaları web sitesi trafiğinin artırılmasını ve hedef kitlenin müşteriye dönüştürülmesini amaçlar. Diğer yandan markanın mevcut müşterilerinin kampanyalardan haberdar olması ve müşteri sadakatinin artırılması noktasında da önemli bir görev üstlenir.

İnternet kullanımı global ölçekte yaygınlaştıkça e-ticaret sitelerinin sayıları da hızla artmaktadır. Bunun doğal sonucu e-ticaret sektöründe çok ciddi bir rekabetin bulunması ve rekabetin giderek şiddetlenmesidir. Bu aşamada e-ticaret SEO çalışmaları çok ciddi avantajlar sağlar. Geleneksel reklam maliyetleri yüksek olmasına karşın doğru planlanan SEO çalışmaları sonucu bu tür harcamalara gerek kalmaz. Böylece reklam ve tanıtım maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlanabilir. E-ticaret SEO çalışmaları sayesinde e-ticaret sitesine arama motoru sorgulamaları sonucu yani organik trafikle gelen ziyaretçi sayısında artış elde edilmesi mümkündür. Bu aynı zamanda e-ticaret sitesi satışlarını artıran ve markayı geliştiren bir unsur olarak da kabul edilir. Özellikle e-ticaret sitelerinin ürün sayfalarında gerçekleştirilen SEO çalışmaları hedef kitleye de mevcut müşterilere de erişim sağlama noktasında olduğu gibi satışların artırılması aşamasında da kritik bir rol üstlenir. 

Sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren bir isim olan Simur Digital farklı sektörlerde hizmet veren iş ortaklarına başarılı SEO danışmanlığı hizmeti sunmaktadır. kapsamındaki tüm süreçleri profesyonelce yürüten Simur Digital ekibi şeffaf ve remote çalışma prensibine sahiptir. E-ticaret SEO dahil olmak üzere tüm SEO hizmetleri marka özelinde titiz çalışmalar sonucu belirlenmekte, planlanmakta ve profesyonel bir şekilde uygulanmaktadır. Bu sayede Simur Digital ekibi rakipleri karşısında avantajlı duruma geçme ayrıcalığını yaşayabilmektedir. Siz de yoğun sektörel rekabet ortamında markanızı ön plana çıkarmak isterseniz Simur Digital ile iletişime geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem