Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sosu tam kıvamında yapmaya var mısınız? İşte bugüne kadar yapacak olduğunuz en iyi beşamel sosun tarifi haberimizde…

Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sosu tam kıvamında tutturamıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte beşamel sosun tarifi haberimizde.

Peki beşamel sos nasıl yapılır?

Lazanya ’da, makarnalarda ve özellikle fırında yapılabilecek yemeklere lezzet katan sos olarak bilinen beşamel sos nasıl yapılır? Her evde rahatlıkla bulunabilecek malzemeler ile beşamel sosu yapmanız mümkün.

beşamel-sos

İşte beşamel sosun tarifi!

Beşamel sos için tencerenize iki yemek kaşığı tereyağını ve bir yemek kaşığı sıvıyağı alarak kısık ateşte eritin. Tereyağını yakmamaya dikkat edin.

Eriyen tereyağına 1,5 yemek kaşığı un ilave edin. Unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. Bu arada ateşi yüksek açıp unumuzu yakmamaya dikkat edin.

Kavrulan unu yine sürekli karıştırarak 1,5 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin.Çırpıcı ile sürekli karıştıralım ki topaklanma olmasın.

Beşamel sosu sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Süt oda sıcaklığında olmalı ve azar azar eklemelisiniz, aksi halde topaklanabilir.

Kaynayıp koyulaşınca bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edelim ve ardından ocaktan alın.

 Bu aşamada dilerseniz minik bir tutam muskat ilave ederek sosunuzu daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Beşamel sos için kullanacağınız malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler