Vali'den göz yaşartan davranış

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde 2004 yılında meydana gelen depremde ailelerini kaybeden 11 yaşındaki Volkan ve 13 yaşındaki Barış Taşpınar, okuyarak annelerinin en büyük isteğini yerine getirmeye çalışıyor. Doğubeyazıt ilçesinde 2 Temmuz 2004 tarihinde mey

Vali'den göz yaşartan davranış

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde 2004 yılında meydana gelen depremde ailelerini kaybeden 11 yaşındaki Volkan ve 13 yaşındaki Barış Taşpınar, okuyarak annelerinin en büyük isteğini yerine getirmeye çalışıyor.

Doğubeyazıt ilçesinde 2 Temmuz 2004 tarihinde meydana gelen ve 18 kişinin hayatını kaybettiği depremde 4 saat enkaz altında kalıp yaralı kurtulan Volkan ve Barış Taşpınar kardeşler, yerleştirildikleri Sosyal Hizmetler Trabzon İl Müdürlüğüne bağlı kurumda, yeniden hayata tutunmaya çalışıyor.
Depremde anne ve babaları ile iki kardeşlerini kaybeden Volkan ve Barış Taşpınar, daha sonra Trabzon Valiliği de yapan dönemin Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir tarafından yerleştirildikleri kurumda, görevlilerin şefkatiyle geleceğe hazırlanıyor.

Trabzon Valisi Nuri Okutan da Volkan ve Barış Taşpınar kardeşlerle yakından ilgilenerek, eğitimlerini aksatmamalarını istiyor.
Barış Taşpınar, depremde, annesi Halime (45), babası Resul (48) ve kardeşleri Ayfer (4) ile Sergen'i (12) kaybettiklerini, kendisi ile iki kardeşinin ise yaklaşık 4 saat enkaz altında kaldıktan sonra yaralı olarak kurtulduğunu söyledi.

Deprem olduğu gün yaylaya gitmeye hazırlandıklarını belirten Taşpınar, şöyle dedi:
''Aslında bir gün önceden yaylaya gidecektik. Ama annem hastalanınca , bir gün sonraya kaldık. O gece deprem oldu. Annem, babam ve iki kardeşim toprağın altında kaldı. Ben ve kardeşlerim Volkan ile Hakan büyük bir şans eseri 4 saat kaldığımız enkazın altından yaralı olarak kurtulmayı başardık.''
Tedavilerinin ardından Trabzon'daki kuruma yerleştirildiklerini, en küçük kardeşleri olan Hakan'ın, 2 yıl önce bir aileye evlatlık olarak verildiğini anlatan Taşpınar, ''Kardeşimizin hangi aileye verildiği bize söylenmediler. Buna üzüldük. Ara sıra onu görmek isterdik. Ama iyi olduğunu biliyoruz'' dedi.
Kanuni İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olduğunu ifade eden Barış Taşpınar, ''Bizim köylümüzde okul yoktu. Yakın köydeki okula giderdik. Annem okumamızı çok isterdi. Onun için okumak istiyorum. Liseyi bitirip, üniversiteye kazanmak istiyorum. Öğretmen olarak köyüme dönmek en büyük isteğim'' diye konuştu.

-''VALİ BABAYA SÖZ VERDİK, ÜNİVERSİTEYİ OKUYACAĞIZ''-

Depremde köylerindeki bütün evlerin yıkıldığını söyleyen 24 Şubat İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi olan Volkan Taşpınar, ''Ben de ağabeyim gibi okumak, üniversiteye gitmek istiyorum. Mühendis olup köyüme beton evler yapmak istiyorum. Vali babaya söz verdik, üniversiteyi okuyacağız'' dedi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise depremde ailelerini kaybeden çocuklara elinden geldiğince ilgi göstermeye çalıştığını belirterek, ''Yuvadaki çocukların hepsi ilgiye, sevgiye muhtaç. Ama bunlar biraz daha farklı, zor bir dönemden geliyorlar. Onların okumasını istiyorum. Barış öğretmen, Volkan mühendislik istiyor. Yeter ki okusunlar. Üniversite eğitimlerini cebimden karşılarım'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel